Flere serier på Netflix jeg elsker

Den glemte kogebog af Christoffer Holst

//Reklame - Anmeldereksemplar fra Flamingo//

Forfatteren skriver kærlighedsromaner og feel good, da han som romantiker ville ønske, at livet var lidt mere som på film eller som i bøger. Det kan jeg kun støtte op om. Jeg ville ønske det samme. Hans bøger er blevet nomineret i Sverige, og har solgt over 65.000 eksemplar. Denne tur er en storbyferie i Stockholm i madens tegn.

Max Nyström er madanmelder, og en populær en af slagsen. Han er også sløset, overholder ikke aftaler, og drikker lidt for meget. Af den grund har han lige mistet sit job, og alkoholen begynder at fylde mere og mere i hans liv.

Max’s forældre forlod ham, da han var lille, og derfor er han vokset op hos sin moster i Stockholm. Hun er også blevet træt af hans sløseri og, at finde brugte kondomer på gulvet. Hun giver han dog en chance mere, og beder han flytte til sit lille atelier, på betingelsen af at han begynder at tage sig sammen. I lejligheden finder Max en gammel håndskrevet kogebog, som har tilhørt hans mor. Han finder kogebogen interessant, og sammen med sin veninde får de smagt på flere af retterne, der står skrevet i bogen.

I slutningen af 80’erne flytter Kicki Nyström til Stockholm fra den lille by Västervik. Hun drømmer om at lave lækkert mad, og får job på byens berømte og populære restaurant lille Champen. Alt er nyt og spændende, hun elsker storbylivet, men bekendskabet med kokken gør, at Kicki’s liv tager en uventet drejning.

Det er vildt at tænke på, at selvom man kun har levet sammen med sine forældre de første par år af ens liv, så kan man alligevel arve, den måde de har levet på. Til en vis grad arver vi vores forældres sociale status, værdier, interesser, adfærd, problemer og evner. Max har ikke set sin mor i 30 år, og alligevel lever han et liv med druk og stoffer, som hun også gjorde. Problemerne hober sig op, og alle drømmene forsvinder.

Jeg elsker kulinariske oplevelser, og det kunne være skønt at besøge den berømte restaurant, opleve stemningen og ikke mindst smage på alle retterne. Den gamle kogebog var også spændende, og hvor ville det være fedt, at finde en god kogebog, og prøve alle retterne. Jeg har selv mange kogebøger, så måske jeg skulle vælge en ud og prøve det. Jeg kunne godt have ønsket, at der var endnu mere af den kulinariske oplevelse med i historien, end der var.

Historien om Max og Olga er interessant. Den er ikke hæsblæsende eller stormfuld, men alligevel spændende. Jeg er som sådan ikke tilhænger af, at man laver sig selv om for andres skyld. Men jeg kan godt lide, at man gør sig umage, og opfører sig pænt og respektfuld i andres selskab. Så at Max gerne vil ud af sit alkoholmisbrug for, blandt andet at vinde Olga, synes jeg er virkelig sejt. Han gør det uden tvivl også for sig selv, men tanket om Olga gør det måske lidt nemmere.

Hyggelig og dejlig historie om datiden og nutiden på Lille Champen i det glamourøse Stockholm, blandet med kulinariske oplevelser og et bånd mellem mor og søn, som langsomt begynder at blomstre igen.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

Den glemte kogebog af Christoffer Holst ♥♥♥♥

Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flere serier på Netflix jeg elsker