Grillet squash med pastasalat

Hverdagsglæde af Lisbeth Fruensgaard

Hverdagen flyer afsted, og lige nu er jeg i en periode, hvor jeg tænker rigtig meget over, hvor hurtigt tiden går. Hvordan stopper man op, og bliver mere opmærksom på den daglige glæde, og hvordan bliver man mere nærværende? Det håber jeg, at denne lille smukke lyserøde sag kan give nogle fif til.

Det er blevet en tendens, at vi kun fokuserer på store begivenheder, ferier, koncerter og hvad penge ellers kan købe, for så at være lidt skuffet når det hele er overstået, i stedet for at nyde og glædes over hverdagen. Denne lille skønne bog giver 24 forslag, til hvordan man kan, og skal huske hverdagsglæden og leve i nuet.

Bogen er opdelt i 24 små kapitler med vigtige og stærke overskrifter. Her er de tre regler, som jeg gerne vil efterleve.

  1. Sørg for at nå det vigtigste, da der aldrig vil være tid til at nå det hele.
  2. Humor er et fantastisk værktøj til at holde hverdagsglæden høj.
  3. Sørg for nærvær med familien hver dag.

I stedet for at være halvtilfreds, lidt sortseer og spilde sit liv, så kan man øve sig i at finde sine positive sider frem. Vælg glæden, vælg livet, vælg nuet.

Hos os er det vigtigt, at de gode ting fylder mere end de dårlige ting. Derfor laver vi en lille øvelse hver aften, når vi spiser, og er samlet. Først fortæller vi, hvordan dagen er gået, og derefter skal alle fortæller ‘hvad der har været godt i dag’.

Det er en rigtig hyggelig og god øvelse for alle. Især fordi vi har en tendens, til at fokusere på alt det vi ikke har, og ikke kan få, i stedet for at sætte pris på alt det vi faktisk har.

Flere af de små øvelser i bogen kan vi nemt bruge ved aftensmaden, eller måske lige bagefter. Den øvelse jeg vil prøve i morgen er, at vi skal smile stort, og tænke over hvordan det føles, og imens tager vi os så en lille dans.

Bogen har fanget mig, og overskrifterne sad lige i skabet i forhold til kapitlerne. Korte og intense som gav stof til eftertanke. Jeg læste kun et kapitel af gange (2 sider), fordi mit tankemyller fløj afsted.

Jeg elsker at tænke over livet, og vil gerne leve i nuet, selvom det kan være svært. Derfor er det en genial bog, som jeg vil have til at ligge fremme, så jeg lige kan kigge lidt i den engang i mellem, når behovet opstår. Det er også den helt perfekte værtindegave.

Lille bog med meget stor betydning.

Hverdagsglæde af Lisbeth Fruensgaard fra Turbine ♥♥♥♥♥♥

/Janni                                                                                         Bogen er et anmeldereksemplar fra Turbine forlaget

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grillet squash med pastasalat