Sugerør i rustfri stål

Den store veganske kogebog af Áine Carlin

//Reklame - Anmeldereksemplar fra Turbine//

Det moderne veganske køkken er langt mere spændende, end mange forestiller sig. Mange jeg kender, våger sig ud i små smagsprøver, og elsker den lækre mad.

Den kommende opskrift er fra kogebogen, og findes på s. 90 Streetfoodkarry med grønsager. Jeg har dog lavet lidt om, og det er den, jeg har skrevet her.

Til 3 personer

  • 1 spsk. kokosolie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidlig
  • 1/2 rød chili
  • 250 g champignon
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1/5 tsk. stødt koriander
  • 1/2 spsk. brun farin
  • 1 toppet spsk. mel
  • 500 ml vand
  • 1 toppet spsk. tomatpuré
  • 200 ml kokosmælk fra dåse
  • 100 g frosne ærter
  • 100 g frossen spinat
  • 1 dåse kikærter
  • Salt & peber

Opvarm kokosolien på en stor pande over middel varme. Tilsæt løg, salt og peber, og svits dem i 3-4 minutter, til de er gennemsigtige. Tilsæt hvidløg og chili, og sauter i 2-3 minutter, eller til det begynder at dufte. Tilsæt svampe, og svits videre over middelhøj varme i 5 minutter, eller til svampene begynder at få farve, udskiller væske eller skrumper. Tilsæt kikærter, krydderier, brun farin og vand. Lad det boble videre i 1-2 minutter, tilsæt mel og rør det godt rundt. Tilsæt tomatpuré og omrør til saucen bliver tykkere. Lad retten simre under låg i ca. 20 minutter. Rør derefter kokosmælk, ærter og spinat i og smag til med salt og peber. Lad retten simrer videre i 15 minutter til den bliver tykkere og er reduceret.

Bogen er skrevet af en vegansk kvinde, der brænder for vegansk madlavning og den veganske sag i det hele taget. Du kan læse om hendes veganske udfoldelser på bloggen PeaSoupEat.

Indeholdet i bogen er delt op i underafsnit, så der er lidt for enhver.

  • Pikant
  • Friskt
  • Stærkt
  • Kerner & kraft
  • Nødder & frø
  • Alt godt fra jorden
  • Sødt er sagen
  • Brilliant bagværk

Jeg er ikke i tvivl om, at denne bog kan være en bibel for mange og måske endda også de garvede veganere. Den er fyldt med spændende, anderledes og nye retter.

Siderne er blanke, og skinner flot med appetitlige og lækre billeder. Det er et meget flot og indbydende værk.

Der er flere ingredienser, jeg ikke kender, hvilket gør den lidt sværere at gå til. Så det skal man lige have i tankerne, hvis man anbefaler bogen til sine kødspisende kollegaer eller andet godtfolk. Kogebogen er til dig, der gerne vil udfordre din kogekunst, når det kommer til det veganske køkken.

De næste opskrifter jeg vil prøve at lave er…

  • Glasnudelsalat s.58
  • Røde thaikrydrede kartofler s.134
  • Festkage med vandmelon s.194

Den store veganske kogebog af Áine Carlin fra Turbine Forlaget ♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sugerør i rustfri stål