10 ting vi skal lave i efterårsferien

Livet du efterlod af Lotte Elmann Wegner

//Reklame - Anmeldereksemplar fra Lotte Elmann Wegner//

Lotte var også med på ferie sidste sommer, og nu er hun inviteret igen. Jeg var vild med hendes første bog Er her nogen, og håber stadigvæk på en to’er. Men i mellemtiden vil jeg glæde mig til at læse Livet du efterlod, og jeg satser på, at den er lige så god.

Alberts hus og gartneri forfalder mere og mere for hver dag. Siden ulykken har han ikke kunnet få sig selv til at gå ind i huset, og rør heller ikke noget i gartneriet. Derfor bor han nu i sit gamle drivhus.

Åsa bor også alene. Hun arbejder i det lokale supermarked, og går ofte tur om natten. Hun ser mere end de fleste, og kender mange folks hemmeligheder. Dog ikke Christines, for hun forstår hende nemlig ikke.

En familie flytter ind i huset tæt på Alberts gartneri, og derefter begynder alting at ændre sig. Alle i den lille by kender hinanden på overfladen, men ingen kender alle sandhederne.

Historien var underholdende, interessant og indsigtsfuld. Jeg kunne godt lide det utroligt nuancerede persongalleri. Det var spændende, hvordan man over tid lærte karaktererne at kende, og fulgte deres udvikling. De var meget menneskelige, og rummede alle en sårbarhed, som det ikke var svært at fatte sympati for.

Tænk at en lille pige kan have så stor betydning for et voksent menneske. Hun formåede at tænde Alberts gnist igen, ved at være glad, spørgen og eventyrlysten. Det gjorde mig altså helt varm i hjertet. Albert havde siddet helt alene med sin store sorg i så mange år, og så er det en lille pige, der gør hele udslaget. Det er så smukt.

Jeg var især betaget at alle betragtningerne om Adam og Suleima. Jeg kunne levende se huset og gartneriet, hvor de legede da de var små og lykkelige, og hvordan de udforskede naturen. Det lød som et helt fantastisk sted. Men det var så sørgeligt, hvordan de senere blev tvunget til at forlade deres far, selvom det nok ikke kunne have været anderledes, taget situationen i betragtning.

Det rørte mig rigtig meget, at Suleima senere skulle se billedet af Adam fra skoven. Et billede hun aldrig ville glemme, og som altid vil være indprintet på hendes nethinde. Scenen er ikke sentimental men alligevel så rørende.

Jeg vil nu gerne vide, hvordan det mon efterfølgende gik med den lille pige, og ikke mindst Albert & Suleima og deres nye projekt, også selvom det måske lå lidt i kortene.

Livet du efterlod af Lotte Elmann Wegner fra Montagne ♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting vi skal lave i efterårsferien