En god piges guide til mord af Holly Jackson

Kærlighed på afveje af Freya Sampson

//Reklame - Anmeldereksemplar fra Cicero//

Mit hjertes bibliotek var forfatterens debutroman. Hun drømte i mange år om, at blive en forfatter med bogudgivelser, og for to år siden skete det så med raketfart. I løbet af få dage gik drømmen i opfyldelse både i England og Nordamerika, og bogen blev omtalt i et populært TVshow, hvor forfatteren også selv optrådte. Bogen har rejst verden rundt med udgivelser i mange forskellige lande. Nu er bog nummer 2 udkommet, og jeg glæder mig til at læse med.

Libby er midlertidig flyttet ind hos sin søster, svoger og nevø i London, efter hendes mangeårige kæreste Simon, ikke rigtig ved hvad han vil med deres forhold. Hun er frustreret og ked af det, og bruger meget af sin tid på at passe sin nevø.

På en bustur med rute 88 møder hun Frank. En ældre snakkesaglig herre der varmt deler ud af egne historier. Han fortæller Libby om et møde i bussen tilbage i 1962, med en ung kvinde der gjorde stort indtryk på ham. Kvinden havde det samme røde hår som Libby, og var også kunstinteresseret. Det var kærlighed ved første blik, men desværre mistede Frank kvindens telefonnummer, og han så hende aldrig igen. Alligevel har han gennem årene kørt ture med rute 88 i håb om, at han en dag ville møde hende igen.

Libby er betaget af Frank’s historie, og beslutter sig for at tilbyde sin hjælp. Libby får hjælp af Dylan, som er Frank’s personlige hjælper til, at sætte sedler op langs hele rute 88 fra ende til anden. Under eftersøgningen begynder Libby langsomt at åbne sit sårede hjerte op for nye venskaber. Hun ønsker intet anden end, at se Frank møde pigen fra rute 88, men hun indser også vigtigheden af at tage chancer og gribe lykken, når den byder sig.

Kærlighed på afveje er en hjertevarm og rørende fortælling om kærlighed, håb og det modige skridt ud i det ukendte. Libby kæmper med livets udfordringer, og tager læseren med på en følelsesmæssig rejse, der er svær at glemme.

Jeg bliver nødt til kort at præsentere hver karakter i bogen, da de hver især har nogle særlige træk, men alligevel passer godt sammen. Libby er den charmerende unge kvinde, der ser skønheden indeni alle mennesker, og ikke vurderer ud fra det ydre. Simon er Libby’s kæreste/eks-kæreste, en forvirret sjæl, der ikke er helt afklaret med sine ønsker. Han er en smule irriterende. Derefter har vi Frank, en elskværdig ældre herre som alle holder af, uanset om de kender ham eller ej. Punker-Dylan har en mystisk aura omkring sig, der er svær at tyde. Endelig er der Esme, en ung kvinde med Downs syndrom, der taler meget ærligt. Jeg kender hende ikke personligt, men jeg elsker hende allerede.

Forholdet mellem Libby og hendes søster er anstrengt. På trods af, at de er søstre, har de ikke noget tæt forhold. Da Libby uventet bliver gravid, opdager hun, at hendes søster ønsker sig endnu et barn, men at det ikke sker. I starten bekymrede jeg mig om, at der var uvejr på vej, men med tiden begynder de at støtte hinanden, og mødes for at hygge og hjælpe hinanden. Søsterens støtte er uvurderlig for Libby, især når hendes forældre er så utilregnelige.

Jeg bliver begejstret, når bøger henviser til steder, jeg selv har besøgt. Libby, Dylan og Esme sætter gule sedler op langs rute 88. De er på Oxford Street, hvor jeg selv har været flere gange, og pludselig befinder de sig i Clapham Common parken. Jeg boede i mine unge dage i Clapham, og arbejdede på pubben/hotellet The Windmill, der er omgivet af Clapham Common parken. Sikke et skønt gensyn, og dejlig minder dukkede op.

Jeg kunne fortsætte med at nævne flere små episoder, som jeg elskede, feks. fødslen i bussen, og derfor tænkte jeg også, at bogen kunne egne sig godt som en læseklubsbog. Men du bliver nød til at læse den selv.

Jeg var fanget fra start til slut. Denne hjertevarme fortælling om håb og kærlighed, efterlader en varm følelse i hjertet, og får dig til at tænke over betydningen af chancer, skæbner og den magi, der kan opstå i de mest uventede øjeblikke.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

Kærlighed på afveje af Freya Sampson ♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En god piges guide til mord af Holly Jackson