Januarbøger

En god piges guide til mord af Holly Jackson

//Reklame - Anmeldereksemplar fra Gyldendal//

Holly Jackson har skrevet bøger, siden hun var 15 år, og denne bog er hendes debut. Hun er kun 21 år, New York Times Bestseller forfatter, og har allerede solgt millioner af eksemplarer i hele verden. Der er tre bøger i serien, og dette er den første. Jeg glæder mig til at se, hvad denne unge forfatter kan byde på.

Pippa Fitz-Amobi skal lave en selvstændig projektopgave, og har valgt at genoptage en lukket sag, der er 5 år gammel. Det er et meget ømtåleligt emne, da forbrydelsen fandt sted i den by hvor Pippa bor. Andie Bell blev myrdet af sin kæreste Sal Singh, som efterfølgende begik selvmord. Alle ved, at det var Sal, der gjorde det, men Pippa tror på Sal’s uskyld, og vil derfor opklare sagen.

Hun laver interviews, får indsigt i sagsakter og følger efter folk, og der er rigeligt at tage fat på. Hun finder hurtigt ud af, at nogle ikke er interesseret i, at hun snuser rundt. Hun får flere trusler undervejs, og hvis morderen er på fri fod, hvad er vedkommende så villig til at gøre, for at stoppe Pippa? For Pippa er villig til at gøre hvad som helst, for at finde sandheden.

En velskrevet og fængslende fortælling om håb, tro og mod, der efterlader læseren med spænding og undren til det sidste.

Pippa er en modig, intelligent og vedholdende ung kvinde, der går langt ud over egne grænser for at opnå retfærdighed. Hendes dedikation er imponerende, og at hun går imod den konventionelle opfattelse af sagen, og bevæger sig ud af sin komfortzone for at opnå sandheden, viser imponerende beslutsomhed og moral.

Ravi Singh skal selvfølgelig også lige med. Han er jo Pippa’s trofaste følger, og er nok den, der ønsker mest af alle at opklare sagen. Han er sød, beskyttende og eftertænksom, men også forsigtig og underdanig når folk kommenterer på hans hudfarve eller bror, som var en morder. Han virker som en utrolig dejlig ung mand, og passer perfekt, som makker til Pippa.

Jeg måtte grine højlydt, da jeg læste scenen, hvor Pippa’s far ber hende om at gå ud og opføre sig lidt uansvarligt. Hun er på vej til en fest med sine veninder, under dække af at finde ud af, om nogle af festdeltagerne sælger stoffer. Det ved hendes far selvfølgelig ikke. Han tror bare, at hun skal til fest en sjældent gang. Men hvis han vidste, hvad hun ville foretage sig under opklaringen, ville han nok alligevel blive lidt bekymret, og syntes, at hun var uansvarlig.

Det, der gør historien ekstra spændende for mig, er, at der opstår flere mistænkte undervejs. Jeg forsøger konstant i løbet af fortællingen at afgøre, hvem morderen kan være. Adskillige gange føler jeg mig overbevist om, at jeg har gennemskuet det, men pludselig dukker der nye oplysninger op, og jeg må ændre mening igen. Man bliver draget ind i en atmosfære af hemmeligheder og spænding på rejsen gennem mysteriet om Andie Bells tragiske død. Alle har deres egne hemmeligheder og motiver, og spændingen opbygges, mens Pippa står overfor farlige udfordringer. En roman der vil tilfredsstille enhver krimielsker unge som ældre.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

En god piges guide til mord af Holly Jackson ♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Januarbøger