Julibøger

Blæst af Anne Mette Kirk

//Reklame – Anmeldereksemplar fra Peoples//

Jeg tager hul på et nyt bekendtskab, og det bliver spændende og muligvis nervepirrende. Dette er dog bog nummer 3 i en serie. Jeg er normalt ikke så vild med at hoppe på midt i en serie, men bøgerne har fået gode anmeldelser, så jeg giver det en chance, og håber det bliver en skræmmende oplevelse.

Bjørg Walsted er nytiltrådt dramachef hos Danmarks Radio. Hun har gennem den sidste tid, arbejdet tæt sammen med Silas Ruby på en ny serie, der skal hedde Røde papirer. Serien handler om den turbulente opvækst, Silas har haft, og forventningerne er høje, da Silas selv har skrevet og instrueret serien.

PR-maskinen hos Danmarks Radio kører på sit højeste, da serien skal vises for millioner af danskere. Men samme aften som serien har premiere, går alarmen hos politiet. Marc Abildgaard bliver tilkaldt, da Silas er blevet anholdt for mordet på hans egen far og søster. Spørgsmålet er bare, om Silas er morderen, eller om han var på flugt fra morderen.

Bjørg holder meget af Silas, og vil gøre alt for ham. Hun prøver at finde sandheden om drabende, men pludselig er Bjørg selv fanget i morderens spind, og chancerne for at slippe væk er små.

Nervepirrende og afslørende krimi. Jeg syntes, at det var forfriskende, at morderen blev afsløret tidligt i historien. Af den grund blev det en helt anden historie, når man ved hvad morderen foretager sig og tænker. Det gør også, at det bliver lidt nervepirrende, når morderen er i nærheden af andre personer. Det kunne jeg faktisk ret godt lide.

Forholdet mellem Bjørg og Silas er spændende at læse om. Silas virker til at være afhængig at Bjørg, og har brug for hende og ikke mindst hendes støtte. Omvendt virker det også til, at Bjørg vil gøre alt for Silas. Hvis han har brug for hende, smider hun alt, både arbejde men også sin kæreste, blot for at tilfredstille Silas, så han er tilpas, og føler sig set. I øvrigt havde Bjørg og Silas en kort affære for længe siden, og måske den oplevelse bliver en smule udnyttet, men til gavn for hvem?

Jeg er blevet lidt vild med Marc, som er politiefterforsker. Jeg kunne godt lide hans betragtninger, oplevelser og ikke mindst overvejelserne omkring hans mor. Han virker mild, eftertænksom og omsorgsfuld, og formår faktisk at stoppe lidt op, og være der for sin mor igennem hendes udredning, mens den vildeste efterforskning er igang. At hendes udredning så rammer ham mega hårdt, havde jeg ikke lige set komme. Han virker ikke som en fanden-i-voldsk betjent, men som en eftertænksom og rolig efterforsker, som kan sit kram.

Som skrevet er det tredje bog i en serie, og jeg har ikke læst de to første. Jeg kunne godt føle, at jeg manglede lidt baggrundsviden om politiholdet. Når det så er sagt, så bliver sagen jo opklaret og lukket, og slutter derfor som den skal.

Jeg er vild med beskeder fra forfatterne, og med denne bog fulgte et fint postkort med en hilsen på. Det er altså fedt.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

Blæst af Anne Mette Kirk ♥♥♥♥

Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julibøger