20 fun facts om mig

En familietragedie af Mattias Edvardsson

//Reklame – Anmeldereksemplar fra Peoples//

Forfatteren her, har også skrevet bogen En helt normal familie, som jeg tidligere har anmeldt her. Dette er også en psykologisk roman, hvilket altid er interessant på en anderledes måde, da det er umuligt at regne slutningen ud. Og med det interessante spørgsmål, om man overhovedet kender sine egne børn. Jeg glæder mig til at læse den.

Bills kone er død, og han bor alene med sin datter. Han tjener ingen penge, og vil ikke gå på sjasen. Så i forsøget på at forsørge sin datter og sig selv, lejer han et værelse ud til Karla, som er studerende, og har brug for et billigt sted at bo.

Karla har trukket sig fra sin mor og hende misbrug, og bor i en anden by. For at få råd til sine studier, gør hun rent hos Steven og Regina. Steven arbejder som børnelæge, og Regina ligger syg. De bor i et stort hus, som skal rengøres 2 gange om ugen. Men hver gang hun møder ind på arbejdet, ligger Regina altid indespærret i soveværelset, hvilket Karla finder mystisk.

Jennica er 30 år, og drømmer om at finde den perfekte mand. Hun dater på Tinder, og møder den noget ældre Steven, som hun hurtigt bliver forelsket i. Mens det går allerbedst, finder Jennica ud af, at Steven har glemt at nævne, at han stadig er gift.

En dag findes Steven & Regina døde i deres hjem, men hvem kan have et motiv til at dræbe dem?

Realistisk, rørende og mystisk historie hvor man igennem bogen, får en lille smule opklaring, for hvert kapitel, på vej mod en slutning, man ikke aner, hvor ender.

Bogens hovedpersoner har en ting til fælles, og det er, at de alle har ondt i sjælen. De gå alle rundt, og gemmer på hemmeligheder, og gør ting de ikke har lyst til, men som i øjeblikket føles godt. Og på en måde, er det jo forståeligt, at de gør, som de gør. For de gør det bedste, de har lært for at overleve.

Bogen er opbygget så Bill, Karla og Jennica skiftes til at fortælle et kapitel, og ind imellem dem hører vi om politiets afhøringer i forbindelse med Mordene på Steven og Regina, hvor Bill er den hovedmistænkte.

Jeg bliver flere gange noget irriteret på karakteren Karla. Hun vil gerne hjælpe Bill, så han kan betale sine regninger. Nu er det jo ikke lovligt, det hun foreslår. Men hun får ham overbevist om, at han skal gøre noget, og når han så gør det. Flipper hun helt ud, og siger, at det skulle han aldrig have gjort, og nu må han gøre det godt igen. Så det er noget op ad bakke for Bill, der ikke rigtigt har mulighed for, at gøre det om.

Bill gør sit bedste for, at give sin datter Sally en god barndom. Han har bare ingen penge, og har svært ved at få det hele til at hænge sammen. Han har stjålet lidt, lånt en masse penge, og spillet en masse penge op. Han er nød til at tage sin datter med på job, da hun ikke kan være alene hjemme, og han har ikke råd til en barnepige. Alligevel virker det til, at Sally oplever sin barndom som god, tryg og dejlig, sammen med sin far.

Det må være en forløsning for Jennica, da hun endelig konfronterer sine forældre om faderens utroskab, og hvad det har gjort ved hende. Også at hun drømmer om at arbejde med mennesker men, at det ikke er fint nok for faderen. Man kan ikke sige, at Jennica’s forældre er interesseret i sit barn, kun at alt er fint og godt. Det må godt nok have været en trist barndom.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

En familietragedie af Mattias Edvardsson ♥♥♥♥

Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

20 fun facts om mig