Klima sparetips #10

Naboparret af Shari Lapena

Denne bog har rigtig mange gode anmeldelser bag sig, og plottet lyder til at være genialt. En baby forsvinder og langt de fleste gange, har en af forældrene selv noget med det at gøre. Så det bliver spændende, om min teori holder, eller plottet er så genialt, som der antydes. Så jeg er meget spændt.

Anne og Marco er inviteret ind til naboen til middag, og babyen er ikke inviteret med. Da barnepigen aflyser en halv time før, overtaler Marco hans kone Anne til at lade babyen blive alene hjemme. De bliver enige om at tage babyalarmen med, og vil skiftes til at tjekke den lille hver halve time. Det forløber fint, lige indtil de kommer hjem kl. 01.30 om natten, og finder ud af, at tremmesengen er tom.

De ringer og anmelder bortførelsen til politiet. Efterfølgende ringer de til Annes forældre, som altid er klar til at hjælpe. Annes forældre har en formue på 15 millioner, og er villige til at betale en løsesum til kidnapperen. Noget går galt ved overleveringen. Bortføreren tager alle pengene, og baby er fortsat væk.

Jeg syntes, at hele plottet var skruet ualmindeligt godt sammen, og kunne mægtig godt lide, hvordan spændingen blev twistet og holdt til det sidste. Selv da jeg var nået halvvejs, og alt tydende på en opklaring, var jeg spændt på, om Marco nu også var den skurk, som han blev anklaget for.

For mig var det en helt vild sindsyg tanke, at efterlade sin baby eller for den sags skyld sit barn alene hjemme, også selvom man har babyalarm med, og tjekker op hver 1/2 time. Tænk at blive overtalt til det af sin mand og sidde med ondt i maven en hel aften. Tanken er slet ikke til at holde ud.

Men uanset hvad var det både en tankevækkende og rørende roman syntes jeg, til trods for at karaktererne traf dårlige valg, var bange, feje og ganske irriterende. I hvert fald nogle af dem.

Historien var så spændende konstrueret, at jeg slugte den lynhurtigt.

Naboparret af Shari Lapena fra Gyldendal ♥♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klima sparetips #10