Klima sparetips #4

Mercedes-snittet af Anne Mette Hancock

Lige siden jeg læste Ligblomsten, har jeg glædet mig vildt meget til også at læse Mercedes-snittet. Jeg var ret vild med Ligblomsten, så jeg har meget store forventninger til denne bog, som er nummer 2 i serien om journalisten Heloise Kaldan. Og så er der endda en tredje bog undervejs.

Schäfer er lige kommet tilbage fra ferie, da en dreng forsvinder fra sin skole. Han bliver sat til at lede efterforskningen, men dagene går uden at der findes brugbare spor. Dog dukker både Lukas´ mobil og skoletaske op. På Lukas´ Instagram ses kun pareidalia billeder, og har de mon noget med hans forsvinden af gøre?

Heloise Kaldan skal dække sagen, og hun og Schäfer kan hverken finde hoved eller hale i sagen, der peger i forskellige retninger. Da et mønster endelig begynder at tegne sig, skal Heloise og Schäfer lede helt andre steder.

Alt imens sagen kører har Heloise selv personlige problemer. Hun er gravid, og ønsker hverken barn eller familie, og det går ikke stille for sig.

Endnu en grufuld, skræmmende og spændende læseoplevelse. Der er altid noget ekstra spændende over en serie, hvor man over tid lærer personerne bedre at kende. At man starter på en ny bog i serien, og vender tilbage til allerede kendte personer, og følger deres videre vej. Denne bog er ingen undtagelse, da vi er tilbage i Erik Schäfer og Heloise Kaldans liv.

Jeg er begyndt at holde af Schäfer. Han virker så mild og lun og rar, og er blevet lidt som en reservefar for Heloise, hvilket helt sikkert er til god gavn for dem begge to. Heloise er stadig mærket efter begivenhederne fra Ligblomsten (bog 1), og nyder den ekstra omsorg, som hun får hos Connie og Schäfer.

Det var dybt interessant at læse om pareidolia fænomenet. Jeg bliver altid begejstret, når jeg lærer noget nyt. Lukas har en Instagram profil med pareidolia billeder. Et fænomen der gør, at vi ser ansigter i ting. Jeg vidste ikke, at det fænomen havde et navn, så jeg måtte lige på Instagram og tjekke det ud. Der er mange fine og sjove billeder, men bestemt og uhyggelige.

Og sikke en historie om et forsvundet barn med dybe ar på sjælen. Jeg synes, at et barn hører til hos sin mor, og folk skal have en ekstra chance og noget hjælp. Men barnet skal jo være der, hvor der er mest tryghed og glæde, og får det bedste liv.

Endnu engang var jeg vild med slutningen. Ligesom man tror, at sagen er opklaret, og historien er slut, er der lige endnu et twist i posen. Offeret tager til genmæle, og lader retfærdigheden ske fyldest.

Mercedes-snittet af Anne Mette Hancock fra Lindhardt og Ringhof ♥♥♥♥♥

Læs anmeldelsen af Ligblomsten her.

Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klima sparetips #4