Tomatsuppe

I et hav af lyseblå skjorter

Jeg valgte denne bog af to grunde. 1. De mange smukke billeder. 2. Min nysgerrighed og mystikken omkring kostskolemiljøet. Jeg anede intet om Herlufsholm, men man har vel sine fordomme for det ukendte.

IMG_0357

Hvad gør man, når man kommer fra en ‘almindelig familie’ og ens datter ønsker at gå på Herlufsholm. Bogen fortælles ud fra to synspunkter. Amanda (datter) som selv har valgt at går i skole på Herlufsholm, og Susanne (mor til Amanda) som ser Herlufsholm udefra.

Fantastisk fortælling om oplevelser fra hver deres synsvinkel. Amanda beretter om hverdagene på skolen, og hvad det kræver at bliver herlovianer. Hendes op og nedturer, og savnet til veninderne fra folkeskolen. Imens beretter Susanne om glæderne og bekymringerne ved, at hendes datter bor på skolen, og hun ofte er ude af stand til at give sin datter omsorg og støtte, samt dele glæderne. Ingen tvivl om at de begge er meget begejstrede for kostskolen, på trods af tvivl på flere planer.

Min opfattelse af skolen med de mange traditioner er nu en anden, efter at have læst bogen. De to forfattere giver et godt billede af skolen, dens traditioner, mystikken og eleverne. Ikke for dybdegående, men lige til pas, for nysgerrige sjæle, som aldrig får noget med skolen at gøre.

/Janni

Følg mig på Bloglovin

Følg på Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tomatsuppe