Månedsmål i august

Vingården for vilde drømme af Caroline Säfstrand

//Reklame – Anmeldereksemplar fra Alpha//

Bøgerne fra denne forfatter er meget livsbekræftende og hyggelige. Jeg får altid lyst til at være en del af fællesskabet, når jeg er færdig med en af Caroline Säfstrands bøger. Ikke nok med at de altid foregår i de skønneste omgivelser, så er personerne også altid vidunderlige på hver deres måde.

Erica gå rundt med en stor sorg, da hun har mistet et ufødt barn. Hun kan ikke give slip på tanken om, at det er hendes kærestes skyld, og har derfor svært ved at være sammen med ham.

En dag rejser hun afsted, og efterlader en besked til ham. Hun hopper på et tilfældigt tog, og på turen ser hun en reklame for en overnatningmulighed på en vingård, som tiltaler hende meget. Hun ankommer kl.22.30, og heldigt for hende er det lille hønsehus ledigt, og hun kan leje det for nogle dage.

Hønsehuset ejes er den unge mand Marcus og hans bedstefar Johannes. De ejer sammen vingården, hvor Hønsehuset ligger. Vingården har økonomiske problemer, og Marcus gør alt for, at redde den, men det er en svær opgave, da Marcus også skal passe sit job som ejendomsmægler, og ikke har lyst til at indvolvere sin bedstefar i de dårlige regnskaber.

Johannes inviterer flere gange Erica på besøg, og den livsglade nabo Beatrix kommer også. De bliver gode venner, og Erica kan slappe af, og give slip på sorgen for en stund. Marcus derimod, er dog lidt en anden sag. Han har svært ved at lukke folk ind, og ser ikke det samme i Erica, som både Johannes og Beatrix gør.

Det bliver en spændende rejse for dem alle 4, både sammen, også hver for sig, men det skal gøre dem godt.

Feel good romaner kan altså noget, og har du ikke prøvet genren endnu, bliver du nød til at prøve. De emmer af hygge, hjertevarme og ro, i de skønneste omgivelser. Selvfølgelig altid steder hvor man efter endt læsning, gerne vil rejse hen. Persongallerierne spænder vidt, og der kredses ofte om familiehemmeligheder eller svære relationer. Deres historier er altid spændende at læse om, for de lærer nemlig at nyde livet i fulde drag, og denne historie er ingen undtagelse.

Jeg er vild med budskabet om, at venskaber har en helende kraft. Man får både humor, glæde, engagement og nærvær, og derfor er det også vigtigt, at pleje sine venskaber, ligesom sit ægteskab. Her er det venskaber på tværs af alder, og det kan jeg lige forestille mig, at det kan berige tilværelsen på en anderledes og til tider bedre måde. Hvilket det også gør for Erica, Marcus, Johannes og Beatrix, da deres veje krydser hinanden.

Ericas kan ikke slippe sin sorg, og heller ikke tilgive sin kæreste, og derfor har hun svært ved nærhed med ham. Men når hun befinder sig på vingården, omgivet af vinmarker, havet og de nye nære relationer, sker der noget i hende. Hun mærker en heling, og glemmer til tider alt om sorgen. Der er ingen tvivl om, at hun aldrig vil glemme, men der ligger en tilgivelse, og lurer under overfladen.

Sikke et fint twist, der kommer sidst i bogen om Johannes. Igennem bogen fortæller han Erica om sin opvækst. Ting han ikke har fortalt til hverken Marcus eller Beatrix, og Erica tænker til tider, om historierne er sande eller opdigtede. Men da hun til sidst ser broderiet på det lille stykke stof, går det op for hende, hvordan det hele hænger sammen, og det er til stor glæde for Johannes.

Beatrix har den mest fantastiske personlighed, man kan tænke sig. Hun sprudler af liv og energi, og står altid med åbne arme. Hun presser lidt på, så alting sker på den bedste måde. Og er man først blevet venner med hende, har man et varmt og kærligt venskab for livet.

Marcus virker lidt som en enspænder, der ikke uden videre lukker fremmed ind. Han forsøger desperat at redde vingården, men er ved at løbe tør for idéer. Sker der noget ventet og som ikke er godt, er han hurtig til at give andre skylden. Heldigvis bløder han op med tiden, men det kræver noget arbejde.

Vilde drømme, berusende omgivelser og livskvalitet, når det er bedst.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

Vingården for vilde drømme af Caroline Säfstrand ♥♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Månedsmål i august