67 Juleaktiviteter i december

Imellem os af Mhairi McFarlane

//Reklame – Anmeldereksemplar fra Harper Collins//

Jeg er vild med de historier, Mcfarlane skriver. De fanger, og er hyggelige blandet med lidt flabethed, og derfor er jeg altid spændt, når der udkommer en ny fra hendes side. Imellem os er Mcfarlanes 9. bog på dansk, og jeg har læst de første 8, og elsket hver en side.

Roisin er kæreste med Joe, som er blevet en kendt krimiforfatter. De skal mødes med deres venner i et sommerhus i weekenden, og se præmieren på Joe’s nye krimidrama som sendes på TV. Roisin er bekymret for forholdet til Joe, og da første episode af Joe’s drama er slut, bliver hun bekræftet i sin bekymring. Roisin opdager nemlig, at de hemmeligheder som hun har betroet Joe, er med i krimiserien, og han har ikke fortalt hende, at han har brugt dem.

Der er også en anden overraskelse. Hovedpersonen minder utroligt meget om Joe selv, og han er i filmen utro med diverse kvindelige bekendskaber. Så nu er spørgsmålet bare, hvad der er fiktivt og hvad der ikke er? Det har Roisin tænkt sig at opklare, med hjælp fra sine venner. Hun støder mod en lukket dør de første mange gange, men hvis man fortsætter længe nok, kommer sandheden måske frem.

Tankevækkende og hjertevarm historie hvor man bliver viklet ind i Roisin & Joe’s forhold, som bliver sat på prøve på en overraskende måde.

Kærlighed, tillid og grænser udfolder sig, da Roisin opdager, at hendes dybeste hemmeligheder er med i et krimidrama, som hendes kæreste har skrevet. Det er nemt som læser, at skabe en følelsesmæssig forbindelse til Roisin, i hendes kamp for at forstå hvad der er fiktion, og hvad der er virkelighed. Opklaringen er den centrale del af historien, og fremkalder spørgsmålet, om man kan bruge personlige oplevelser som inspiration uden samtykke.

Roisin’s opklaring af sagen omkring Joe ender hele tiden i en blindgyde, eller det vil sige, at Joe bortforklarer alt, og faktisk på så troværdig en måde at jeg som læser, tror ham. Lige indtil alle puslespilsbrikkerne falder på plads.

Jeg nød at læse om Roisin & Matt, der begge arbejder på Pubben, som Roisin’s mor ejer. Pubmiljøet fremstår som en oase af hygge, hvor Roisin og Matt passer perfekt ind. Fornemmelsen af den hyggelige stemning på stedet, hvor duften af øl, og omgivelsernes visuelle detaljer nærmest kan mærkes. Det lyder som et sted, man gerne vil besøge, og det vil gøre det endnu bedre, hvis Roisin og Matt var tilstede. Jeg ville især gerne møde Matt, da han lyder rimelig lækker.

Det er en hyggelig scene, hvor Roisin’s veninde Gina opgiver sin mangeårige forelskelse i Matt. Hun er klar til at komme videre, og giver Roisin sin velsignelse til at forfølge ham. Det er et rørende og betydningsfuldt øjeblik, som symbolisere et ægte venskab.

Endnu en gribende roman fra McFarlane’s side, fyldt med intriger, spænding og følelsesmæssig dybde.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

Imellem os af Mhairi McFarlane ♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

67 Juleaktiviteter i december