Januarmål

Vild med dig af Mhairi McFarlane

//Reklame - Anmeldereksemplar fra HarperCollins//

Forfatteren skriver populære chick-lit bøger i bedste britiske stil. Det er kærlighedshistorier, fyldt med humor, spænding og moraler. Flere af forfatterens bøger har været på Sunday Times bestsellerliste, og ikke uden grund. Dette er hendes 8. bog på dansk, og jeg glæder mig til at læse den.

Harriet arbejder som bryllupsfotograf. Hun er meget populær til trods for, at hun ikke selv tror på ægteskabet og romantikken. Så da hendes kæreste en dag frier til hende, takker hun nej. Forholdet stopper, og Harriet skal finde et nyt sted at bo.

Lejligheden byder sig, og Harriet flytter ind hos Cal Clake, som hun har mødt under et bryllupsjob. Hun kender ham ikke, og det skal vise sig, at Harriet og Cal er som nat og dag. Cal er håbløs romantiker, og Harriet er anti romantiker, men med tiden bliver de 2 bofæller gode venner, og det blever snart tydeligt, at de begge flygter fra fortiden.

Da Harriets fortid indhenter hende, bryder hendes verden sammen, og Cal bliver hendes største støtte. Nu er det op til Harriet, om hun vil tage kampen op, eller lade sandheden hvile i stilhed.

Mcfarlane twister plottet ikke blot en gang, men hele to gange, hvilket gør slutningen eminent.

Harriet lever udadtil et godt liv. Hun er en skøn kvinde, der har gode veninder, og er en populær bryllupsfotograf. Men hun bærer rundt på en hemmelighed, der har sat dybe spor, og hun ønsker aldrig, at den slipper ud. Men det gør den, og hele hendes korthus vælter. Harriet er en stærk kvinde, og den indebrændte vrede bliver ved hjælp af nye bekendskaber stille og roligt kanaliseret derhen, hvor den hører til.

Det må være en af de største bekymringer som selvstændig, at man fra den ene dag til den anden pludselig mister alle sine kunder, uden selv at kunne gøre noget ved det. Og for at gøre det lidt værre, så ser ens familie og venner pludselig en i et andet lys, og man kan faktisk ikke rigtig gøre noget ved det. Det bliver Harriet virkelighed, da hun prøver at advare en kvinde mod en tyraniserende mand, som hun selv har kendt lidt for godt.

Heldigvis findes der også søde, dejlige og elskværdige mænd som Cal, der støtter og bakker op om Harriet, selvom de ikke kender hinanden så godt. Han starter ud med at være en lidt finurlig mand, men da vi lærer ham bedre at kende, og hvad han har med sig fra sin fortid, giver det mening, at han er lidt påpasselig, og ikke ønsker at inddrage familien i sine nye bekendskaber, eller i hvert fald sin far.

Jeg er vild med scenen, hvor de 3 kvinder mødes til det sidste bryllup. Det må have krævet mod og råstyrke, bare at ankomme til kirken. Men det er også dem, der skal rejse sig op i kirken, og fortælle deres version af historien, uden at blive set, eller smidt ud, inden de når så langt. Det er nu eller aldrig, hvis de skal kunne se sig selv og hinanden i øjnene resten af livet. Jeg kan lige se både brud og gom for mig. Og den noget irriterende far til gommen. Fantastisk scene.

Historien er fyldt med spænding og gode moraler, og slutningen på historien, er som altid, som man ønsker den.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

Vild med dig af Mhairi McFarlane ♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Januarmål