Bønnegryde med ris

Vinderne af Frederik Backman

//Reklame - Anmeldereksemplar fra People's//

Tredje og afsluttende bog i serien om Bjørneby. Det er en mobbedreng på 700 sider. Forfatteren overvejede, om den skulle deles op i 2 bøger, men havde meldt ud, at der kun blev 3 bøger, og det valgte han at holde fast ved. Denne bog havde også en lille hilsen med fra forfatteren, i form af et postkort, hvor han fortæller om at skrive sin længste bog.

En kraftig storm er på vej mod Bjørneby, og den vil ødelægge meget på sin vej. Nogle er på vej hjem fra job, og nogle har ikke fået fri endnu. Nogle våger sig alligevel ud, hvilket kan få katastrofale konsekvenser. Det er først da stormen er ovre, at man kan se, hvilke skader den har forvoldt.

Under stormen mister Bjørneby en vigtig person. En person der har sat sit præg på byen, og som alle kommer fra nær og fjern for at tage afsked med. Dette bliver også optakten til en ny storm. En storm mellem Bjørneby og Hed har nemlig ulmet i mange år, og er nu blusset op. Skøjtehallen i Hed er blevet ødelagt, og med to ishockeyhold og en skøjtehal kæmper klubberne for at overleve. Den ene lidt mere end den anden, og alle kneb bliver brugt, også de beskidte. Da rygtet om en syndebuk tager fart, skal nye indbyggere indvolveres i ulovlighederne, og det kræver samarbejde og bestikkelse fra mange kanter for, at få det hele til at gå op.

Velkommen til byen hvor dramaet aldrig får en ende.

Vi er tilbage i Bjørneby, hvor lidenskaben, intensiteten og hjertesorg stadig fylder i det lille ishockeysamfund. Og alt drejer sig stadig om klubbens overlevelse, og stærke karakterer der dominerer byen og dens beslutninger.

Byens stolthed og sjæl hviler på skuldrene af ishockeyklubbens spillere. Beboerne lever og ånder for sporten og triumferne på isen. Men da det rygtes, at en journalist har en masse snavs på en kendt og højt respekteret person, bliver kernen af samfundet udfordret, og svære beslutninger om loyalitet og moral skal træffes.

Fortællingen om den førende og bestemmende ‘Pingvin’ er fascinerende læsning. Han er en autentisk karakter, og med ham tvinges læseren til at tage stilling til de moralske emner, der følger med ham, og hvor langt man er villig til at gå for at beskytte egne interesser. Også selv om man inddrager andre personer, og det kan gå ud over hele deres familie. Det er tankevækkende, hvad menneskets natur er i stand til pga samfundets pres.

Persongalleriet er stort, autentisk og karistisk. Emnerne er godt beskrevet, og der er så meget diskussionsstof i bogen. Der foregår noget alle steder i byen, og det kan til tider være lidt svært at følge med.

Historen om Peter og hans kone og ikke mindst deres børn er både hjerteskærende og betagende. I bund og grund elsker de jo alle hinanden. Konen er glad for sit job, Peter savner sit gamle job, datteren er flyttet, efter hændelsen, ingen taler om, og deres søn holder sig også på afstand. Men der er ingen tvivl om, at de hører sammen, og prioriterer familien før alt andet. Lidt imod normen i byen.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

Vinderne af Frederik Backman ♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bønnegryde med ris