Oktoberbøger

Bønnegryde med ris

Bønnegryde er en simreret, som gerne skal stå en times tid. Har man ikke den tid, så lad den simre i 15 til 20 minutter. Retten bliver blot mere rustik og knap så cremet, men smager stadig vidunderlig.

Til 4 personer

  • 1 spsk olivenolie
  • 3 løg
  • 2 tsk karry
  • 2 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk koriander
  • 1 revet squash
  • 1 ds flåede tomater
  • 3 grønsagsbouillonterninger
  • 2 dåser kidney bønner
  • 2 snackpeber i tern
  • 250 g majs
  • Salt og peber

Sauter løgene i olien til de er klare og bløde. Tilsæt derefter karry, spidskommen, kardemomme, paprika og koriander. Varm igennem under omrøring til det begynder at dufte. Kom squash, flåede tomater og grønsagsbouillonterningerne i gryden og lad det simre under låg i minimum 30 minutter og gerne en time. Tilsæt kidneybønner, snackpeber og majs og varm det godt igennem i 5 til 10 minutter, hvorefter smages der til med salt og peber.

Til bønnegryden serverer jeg ris.

Håndfuld 1 + 2 – Løg, squash, flåede tomater, snackpeber.

Håndfuld 3 – Kidneybønner.

Håndfuld 4 – Majs.

Fedt – Olivenolie.

Mælkeprodukt –

Smagsforstærkere: Karry, spidskommen, kardemomme, paprika, koriander, grønsagsbouillonterning, salt & peber.

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oktoberbøger