Vegetarisk vintergryde
Når man har frosset hele dagen, er det perfekt med en god og lækker vegetarisk vintergryde. Den er nem at lave, og smager virkelig fantastisk. Kan fryses ned, eller spises til frokost næste dag.
Til 4 personer
- 2 fed hvidløg
- 2 løg
- 2 spsk. olivenolie
- 2 tsk karry
- 2 tsk spidskommen
- 1 tsk kardemomme
- 150 g røde linser
- 3 kartofler
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse kokosmælk
- 1/2 blomkål
- 1 squash
- 1 dåse kikærter
- Peber
Skræl løg og del dem begge i 4 både. Blødgør dem i en gryde med hvidløg, karry, spidskommen, kardemomme og olie.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Rengør blomkål og skær den i buketter. Tilsæt kartoflerne, blomkål, linser, grøntsagsbouillon, hakkede tomater og kokosmælk, og lad det simre under låg i 15 minutter.
Tilsæt squash i tern og lad retten simre i yderligere 10 minutter. Smag til med peber.
Sensekost
Håndfuld 1 + 2 – Hvidløg, løg, hakkede tomater, blomkål, squash
Håndfuld 3 – Kikærter & linser
Håndfuld 4 – Kartofler
Fedt – Olivenolie, kokosmælk
Mælkeprodukt:
Smagsforstærkere: Karry, spidskommen, kardemomme, grøntsagsbouillon, salt og peber
/Janni
Ingen kommentarer endnu