Indisk vintergryde

Bjørneby af Fredrik Backman

Jeg sad en dag i møde, og en kollega fra en anden butik fortalte om denne bog. Det var den bedste bog, han havde læst i år, og han syntes, at det var så spændende at følge de unge mennesker, som bogen handlede om. Så, selvfølgelig bliver jeg nød til at læse bogen efter sådan en anbefaling.

Bjørneby er en ishockeyby, og alle i byen lever og ånder for ishockeyen, i håb om at byen skal bliver kendt og populær igen, som den var engang. Juniorholdet er kommet i semifinalen, og der er høje forventninger til at de 17 årige drenge også når finalen. Der bliver trænet hårdt, og alle er spændte. Men lige efter semifinalens afslutning sker der noget helt forfærdeligt.

Da sagen kommer frem i lyset, sættes hele byens sammenhold og drømme på en prøve. Skal man ignorere hændelsen, og holde den indenfor byens vægge, for ishockeyens skyld? Eller taler nogen for højt, så dem uden for byen bliver involveret, og risikere byen nu aldrig, at kommer tilbage på kortet igen. Meget står på spil for såvel både spillerene, sponsorerne, trænerne, forældrene og bestyrelsen.

Jeg var meget fasineret af fortællingen om drengenes kærlighed til isen og hockeyen. Om hvordan de elskede overgangen fra gulvet til isen, inden de gik ind på banen. Deres humor i omklædningen, og deres udstyr, og træning. Jeg syntes dog, at det var lidt trist, at de 17 årige drenge havde så stort et ansvar og pres på deres skuldre, som en hel by gav dem, men på den anden side så elskede de jo at spille ishockey, og ville gerne vise, hvad de kunne præstere.

Persongalleriet var pænt stort, og jeg havde jævnligt lidt svært ved at finde ud af, hvor nogle af personerne hørte til. Til gengæld var jeg vild med beskrivelserne af de meget nære og dybe venskaber blandt de unge mennesker.

Jeg blev så glad og rørt, da Amat valgte at træde frem og fortælle sin historie. Han var naiv og indbildsk, men også handlekraftig og modig, selvom han kendte konsekvenserne af sin handling. Det viser bare, at uanset hvor meget man får tilbudt af diverse goder og penge for at holde sin mund, er det i sidste ende den dårlige samvittighed, der æder én op indvendigt, som ikke er til at holde ud at leve med.

Bjørneby af Fredrik Backman fra Peoples Press ♥♥♥♥♥

/Janni

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Indisk vintergryde