Grønsagsfad med falafler

Det lille bageri på strandpromenaden af Jenny Colgan

Jeg har læst ‘Rosie Hopkins´søde drømme’, og den var simpelthen så hyggelig, at jeg bare havde lyst til at være der og åbne min egen slikbutik. Så mon min nye profession bliver bagerjomfru efter denne bog? Jeg skal helt sikkert læse, alt Jenny Colgan har skrevet, og jeg glæder mig til denne bog. Den har den smukkeste og meget fascinerende forside.

Polly og kæresten er gået fra hinanden efter en konkurs af deres fælles firma. Hun trænger til forandring, og vil gerne væk fra sorgen. Hun finder et lille faldefærdigt hus på en næsten øde ø, som man kun kan komme til, når tidevandet er lavt.

Hun kan knap nok betale huslejen, og af den grund rejser Polly ikke hjem på besøg. I stedet for får hun en søpapegøje, og begynder at bage igen, hvilket hun elsker. De andre beboer i byen bliver hurtigt vilde med Pollys brød, og bytter gerne deres forskellige ydelser til bagværket, men i al hemmelighed. For nogen må ikke vide det.

Polly får hurtigt venner, og står ikke i vejen for en flirt. Men lige så hurtigt som den startede, lige så hurtigt slutter den, hvilket lammer hele byen. Og endnu engang rammes Polly at sorgen. Heldigvis hjælper både nye og gamle venner Polly på vejen tilbage til glæden igen.

Jeg beundrer Polly for hendes mod og trang til at flytte til en anden by for, at starte forfra. Hun flytter ind i et faldefærdigt hus, og har ikke noget job. Alligevel er hun meget positiv, finder hurtigt nye venner og et job. Hun får også en nedtur, men holder ud, og hun kommer til at elske det.

Faktisk blev jeg lidt irriteret over hendes forelskelse i fiskermanden. For det var absolut ikke han, jeg syntes, hun skulle have. Jeg havde helt klart arbejdet på at få en anden helt fra starten. Men når enden er god, er alting godt.

Jeg er ret vild med forsiden. Den er så smuk, og siger alt om historien. Når man har læst den, kan man genkende hver en lille ting i byen, og Polly der står, og kigger ud over byen, som den tilflytter hun er. Det er sjældent, at forsider tiltrækker mig så meget, og fortæller så meget om historien.

Jeg er meget begejstret for denne bog. Det er en af de læseoplevelser, der er så hyggelige, at man aldrig håber den ender. Og det værste ved disse bøger er, at det er svært, at blive fanget af næste bog i bunken, fordi tankerne og hyggen bliver siddende i kroppen. Det er den bedste og skønneste følelse, og så bliver læseoplevelsen bare ikke bedre. Eller det skulle da lige være pga. de opskrifter på brød, som er bag i bogen.

Det lille bageri på strandpromenaden af Jenny Colgan fra Cicero ♥♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grønsagsfad med falafler