Novemberbøger

Sommerens eventyr af Sarah Morgan

//Reklame - Anmeldereksemplar fra HarperCollins//

Endnu en bestsellerforfatter som både har ligget hos USA Today og Sunday Times. Her får man Feelgood for alle pengene. Det er humor og varme, og man hepper altid på alle personerne i bøgerne. I denne historie kommer vi med på en køretur tværs over USA, og det bliver så hyggeligt.

Kathleen har altid været en eventyrer, og trives med at rejse og opleve verden. Som ung lavede hun rejseprogrammer, og nu i en alder af 80 år har hun besluttet sig for at kører tværs over USA på rute 66. Hun får hjælp af naboen til at arrangere turen, og mangler kun en chauffør til at køre hende hele vejen.

Der går ikke længe før Kathleen har bid. Martha har set annoncen, og er et sted i livet, hvor hun trænger til nye omgivelser. Hun er ikke god til at kører bil, men vil hellere på tur end, at bo med sine forældre.

Liza er Kathleens datter. Hun er ved at drukne i opgaverne hjemme, og hendes tvillinger og mand forventer, at hun gør alt for dem, for det har hun lært dem. Hun er også stresset over, at hendes mor bor et stykke væk, lige har haft indbrud, og nu vil rejse tværs over USA. Det eneste Liza ønsker lige nu, er en ferie helt for sig selv.

De tre kvinder kommer på deres livs rejse og opdager, at det aldrig er for sent, at følge sine drømme.

Her kommer dine drømme til virkelighed. Historien er livsbekræftende, drømmende, og ikke mindst fantastisk.

Liza har haft en svær barndom, da hun ofte var alene hjemme med sin far, fordi Kathleen rejste meget og udlevede sine drømme alene. Som voksen er Liza konstant bekymret for sin mor, fordi Kathleen fortsat udlever sine drømme i en alder af 80 år. Liza mener, at Kathleen er blevet for gammel, og foreslår hende, at hun skal flytte på plejehjem.

Det skønne er, at Kathleens tur gennem USA giver hende og Liza et boost i deres forhold. Kathleen får langsomt lært Liza at slappe af, og finde de drømme frem som hun glemte, da hun fik børn og indgik ægteskab.

På turen kommer Kathleen forbi barndomsveninden Ruth. De har ikke snakket sammen i 60 år, men Kathleen har modtaget breve fra Ruth gennem hele livet. Så mens hun kører rundt i USA, får hun for første gang læst alle brevene op fra Ruth af Liza, og et åbent sår kan langt om længe få lov til at heles. Liza er der for Kathleen, og hjælper hende hele vejen.

Martha er også kommet på sit livs rejse. Hendes selvværd bliver langsomt og sikkert bygget op igen efter hendes skilsmisse. Hun elsker alt ved turen og sørger for, at Kathleen hele tiden er tilpas. Hun får lavet en Instagram konto, hvor de to laver rejsevideoer. Martha er fotografen, og Kathleen er fortælleren. Det bliver en populær konto, hvor flere tv-kanaler forespørger interviews.

Jeg bliver også lige nød til at nævne Kathleens nabo. En kendt rockmusiker der bor i et stort flot hus ned til vandet gemt godt for omverdenen. Kathleen er blevet rigtig god ven med ham, svømmer i hans pool, og de mødes ofte til et glas vin. Kathleen værner om naboens privatliv, og sender alle fans, journalister og andre uvedkomne, der spørger efter rockmusikerens hus på afveje, til stor glæde for ham.

Hvor er det bare genkendeligt og til dels sørgerligt, at man i de år hvor man får børn, bliver gift, og har karriere, langsomt bliver nullet ind i hamsterhjulet, stopper med at snakke om og udleve sine drømme. Det er først nu, hvor mine børn kan tage vare på sig selv, at vi hos os er begyndt at snakke om vores drømme igen. Så at læse denne bog gør det bare endnu bedre, og bliver en større prioritet. Og så får man også et par idéer til Bucketlisten.

Det har været skønt, at følge de tre kvinder på deres uforglemmelige rejser hen over sommeren. Og være med når de finder ud af, at det kan være til gavn, at bede andre om hjælp.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

Sommerens eventyr af Sarah Morgan ♥♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Novemberbøger