Konkurrence 3. søndag i advent

Hvor der er hjerterum af Sarah Morgan

//Reklame – Anmeldereksemplar fra Harper Collins//

Sarah Morgan skriver de dejligste og bedste juleromaner. De historier hvor man drømmer sig langt væk ind i de smukkeste snelandskaber, og holder den skønneste jul. Bøger man ikke kan stoppe med at vende siderne i, fordi det er så hyggeligt, der hvor man befinder sig. Jeg glæder mig til at læse bogen, og tilbringe tid med de to søstre Samantha og Ella og deres mor Gayle.

Gayle har ikke set sine døtre i fem år. Da hun kommer ud for en mindre ulykke, beder hun sin assistent om at tage kontakt til dem. Søstrene bliver noget overraskede over opkaldet, men beslutter sig for at besøge deres mor. Det bliver både et akavet og lidt anstrengt møde, men mere akavet bliver det, da Gayle foreslår, at de alle tre skal holde jul sammen dette år.

Gayle har aldrig været interesseret i at fejre julen, heller ikke da pigerne var små. Hun arbejdede i stedet for, og sørgede altid for nyttige gaver til pigerne som fx. bøger og tegnegrej. Samantha og Ella elsker til gengæld julen. Samantha ejer et rejsebureau, der tilbyder alt indenfor julerejser, der skaber magi. Og da de ikke oplevede samvær og traditioner som små hos deres mor, er det blevet en dyrebar tid for dem som voksne.

Samantha finder magiske juleoplevelser til sit rejsebureau hele tiden, og er lige blevet bekendt med et sted i Skotland, som skal byde på det perfekte juleeventyr. Samantha har fortalt Ella om stedet, og i desperation for at undgå en skuffende jul hjemme, foreslår Ella, at de alle tager til Skotland, og fejrer julen sammen. I øvrigt skal Ella også lige have fortalt sin mor, at hun i mellemtiden har fået både en mand og en datter.

Gayle er en succesrig forretningskvinde, der i jagten på succes tabte sine døtre på vejen. Nu vil hun prøve at genvinde deres kærlighed, og gør alt hvad der står i hendes magt for, at det skal lykkedes, men det kræver at de alle tre ser fortiden i øjnene.

Ingen jul uden julehistorier. Jeg elsker alt ved julehistorier, og denne er ingen undtagelse. Julehistorier er så hyggelige og hjælper med at få julestemningen frem.

Jeg er vild med Sarah Morgans måde at skrive på. Hendes beskrivelser af julen, og alt hvad den indebærer, er magisk. Jeg drømmer mig væk, når jeg læser om bagning af julesmåkager, aftenture under stjernehimlen, mødet med rensdyrene og de snedækkede landskaber i Skotland. Og det bliver ikke meget bedre, når den ene hovedperson har et rejsebureau, der sælger julerejser. Jeg ville elske at have et job, hvor jeg skulle sælge julerejser og julemagi.

I bogen skiftes de 3 hovedpersoner til at fortælle deres historie, hvilket gør, at man kommer til at elske dem alle. Gayle, Samantha og Ella, og de har alle en hel del på hjertet. De vælger, at holde juleferie sammen, hvilket betyder at de skal øve sig i at lære hinanden bedre at kende igen, tilgive og have tiltro til at det dele vil lykkedes for dem.

Hvor er det godt, at Gayle slog hovedet, så hun fik kontakt til sine døtre igen. Det er jo det livet handler om, familie, oplevelser og at man støtter hinanden, og er sammen. Selvom Gayle er ret bestemt, og ved hvad hun vil, er det dejlig, at hun ikke fortsat bare kræver og er hård og kontant, men faktisk gør alt for, at være en god mor og mormor. Hun har endda købt bøger og taget noter om, hvordan en mormor skal være og opføre sig. Og det lønner sig heldigvis. Jeg elsker, når folk anstrenger sig lidt ekstra for andre. Yderligere kan hun endelig komme af med den hemmelighed, hun har båret rundt på, siden pigerne var babyer, hvilket er til gavn for dem alle.

Søstrene Samantha og Ella er hinandens eneste familie. De står sammen, og bakker hinanden op, men i bund og grund er det eneste, de drømmer om, en mor der elsker dem ubetinget, og vil give dem både små og store minder for livet. Ella er gift, og har en datter, mens Samantha har en elsker, som hun ikke er interesseret i, og i øvrigt har hun heller ikke tid til at være i et forhold. Der er mange andre andre ting, der er vigtigere.

Turen til Skotland bliver spændende på alle måder, og hverken karaktererne i bogen eller jeg ønsker at komme hjem igen. De er omgivet af de skønneste mennesker, og julestemningen er i top. Den ligger helt sikkert i toppen, af de bedste julehistorier jeg har læst.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

Hvor der er hjerterum af Sarah Morgan ♥♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Konkurrence 3. søndag i advent