Smoothie med banan og jordbær

Vintersøstre af Sarah Morgan

//Reklame - Anmeldereksemplar fra HarperCollins//

Nu var jeg godt nok lidt længe om at få læst denne julebog, men heldigvis varer julen lige til påske.

Ingen december uden en julebog. Det var forsiden på bogen, der fangede mit blik, og fik mig i julestemning. Den har det hele, smukke farver, hygge, sne, gran, kælkebakker og varme drikke. Jeg kan ikke vente med at komme igang.

Julen er en svær tid for familien McBride i det skotske højland, og det er ikke uden sorg og problemer at de hvert år samles i julen. Suzanne og Stewart McBride venter deres 3 voksne piger hjem til juleferien, og alt skal være klar og ikke mindst perfekt, når de ankommer. Suzanne drømmer hver jul om den helt perfekte juleaften, men mareridtene fylder stadig meget, og ingen taler om den skæbnesvangre dag for mange år siden.

Posy er den mindste søster, der ikke husker noget fra dengang. Hun er glad for tilværelsen, og meget ligetil. Men hun har en hemmelig drøm, og er bange for, at den aldrig kommer til at gå i opfyldelse.

Beth er den mellemste, og hun husker en lille smule fra den skrækkelige dag. Hun er gift, har 2 børn, og har været hjemmegående husmor i 7 år. Hun længes tilbage på arbejdsmarkedet, og hendes mand længes efter endnu et barn, og en lederstilling.

Den ældste søster hedder Hannah, og hun kan huske alt fra den dag. Hun arbejder sig ud af alt, men noget på arbejde er begyndt at distrahere hende, og hun ved ikke, hvordan hun skal takle det.

Alle vender hjem til jul, men meget uventet på forskellige tidspunkter, og dramaerne begynder.

Jeg nød virkelig at læse denne bog. Den er simpelthen skrevet så godt, og bringer mange forskellige følelser frem, for hver side man vender. Langsomt bliver man nullet ind i den skønne McBride familie, og lærer personerne at kende over tid. De er alle kriseramte i forskellige grader, og man følger deres udvikling mod en lysere fremtid, som er en meget rørende rejse.

Alle personerne er så dejlige og skønne. De er menneskelige, men også sårbare og skrøbelige, og har alle valgt deres egen måde, at håndtere deres traume på. De trænger virkelig til at få gravet lidt op i deres fortid, få det snakket godt igennem, og diskuteret på kryds og tværs. Det ville gøre dem rigtig godt. Jeg håber også, at de med tiden vil gå lidt mindre op i karriere og forpligtelser, og mere op i alt det som tæller.

Jeg er især vild med Hannah. Hvordan hun rejser sig og handler, og gør sit bedste, selvom traumaerne sidder dybt i hende, og hun har det bedst med bare at lukke ned. Hun åbner langt om længe op overfor sine søstre, sine niecer og endda sin far og mor, og til sidst sætter hun også alt ind for at indhente Adam (med sine søstres hjælp), hvilket er stik imod alt hun nogenside før har turdet satse på. Hun har brug for hjælp, og hun indser langsomt, at hele hendes familie hellere end gerne vil hjælpe og være der for hende.

Jeg var meget betaget af beskrivelserne i bogen. Stedet de bor i Skotland, huset, bjergene, sneen og ikke mindst hyggen på caféen. Jeg har nu fået helt vildt lyst til at rejse til Skotland og opleve højfjeldet. Bøger bliver altid ekstra gode, når man får en rejsebeskrivelse med i købet, og det føler jeg, at jeg gør her.

Bogen foregår i juledagene, men det er ikke julen, der fylder mest i bogen. Det er familiens forhold og deres traumer, og derfor kan den bestemt også læses, selvom julen er forbi.

Vintersøstre af Sarah Morgan fra HarperCollins ♥♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smoothie med banan og jordbær