Ratatouille med kartoffel

Sommer i Paris af Sarah Morgan

//Reklame - Anmeldereksemplar fra HarperCollins//

Det er ikke længe siden, at mit bekendtskab startede med Sarah Morgan. En vinterrejse til Skotland som var en helt fantastisk rejse. Så det kunne ikke være bedre, at jeg nu er inviteret med til Paris hen over sommeren. Det bliver så skønt.

Grace og David har 25 års bryllupsdag. Grace har sparet penge sammen i et år, og vil give David en romantisk bryllupsrejse til Paris i 4 uger, da deres datter skal på college, og de derfor skal til at være bare de 2. Da dagen oprinder, fortæller han Grace, at han har en affære med datterens veninde, og iøvrigt vil skilles. Selvom Grace er chokeret og dybt såret, bestemmer hun sig for selv at rejse til Paris.

Audrey flygter fra sit liv i London, og rejser til Paris, hvor hun har fået job i en boghandel. Hun kan ikke tale fransk, og har ingen penge, men hun har brug for flugten, og kan lige så vel være ensom i Paris som i London.

De 2 kvinders veje krydser hinanden i gaderne i Paris. De er vidt forskellige, men finder hurtigt ud af, at de hver især har noget at tilbyde den anden. Det bliver hurtigt et venskab, der udvikler sig på alle måder, og den lille boghandel bliver et fælles holdepunkt på alle måder.

Audrey har hele livet skjult for alle, at hendes mor drikker. Hun fortæller løgne til lærerne på skolen, og inviterer kun veninder hjem, hvis hendes mor er ude af huset. Iøvrigt er Audrey også ordblind, og har rigtig svært ved at lave sine lektier uden hjælp. Hun både elsker og hader sin mor, og kæmper dagligt en kamp, for at ingen skal finde ud af, hvad der foregår i hendes hjem. Audrey har derfor svært ved at tro, at andre mennesker vil hende det bedste. Heldigvis lærer hun med tiden, at hun er en skøn og dejlig ung kvinde, som andre finder inspirerende, kærlig og helt uundværlig.

Det er nemt, at komme til at sidde fast hvilket er sket helt ubevidst for Grace. Det er så dejligt at læse, hvordan hun langsomt og roligt træder ud af sin komfortzone. At hun selv rejser til Paris, finder en lejlighed, og opsøger en gammel bekendt helt alene, gør hende så godt. Hun formål at udvide sin komfortzone, bliver mere og mere modig ved at udsætte sig selv for nye oplevelser, meninger og interesser. Hun finder undervejs støtte i venskabet med Audrey, og måske er det nye ikke så skræmmende alligevel.

Venskabet mellem Audrey og Grace er så smukt beskrevet. De har kun kendt hinanden i kort tid, og alligevel har de så meget at give til hinanden. Aldersforskellen betyder intet for dem. De snakker om alt, hvad der hører livet til, som barndom, familie, mænd og sex. De inspirerer hinanden til at tage fat i livet og udfordre det. Ikke lade stå til, men tage kampene. Og kampene er svære og store for dem begge, men de gør det sammen.

En meget smuk fortælling om et venskab der ikke er begrænset af aldersforskellen. Jeg elsker historien, og drømmer mig til Paris i selskab med Audrey og Grace, til franskundervisning i boghandlen.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

Sommer i Paris af Sarah Morgan fra HarperCollins ♥♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ratatouille med kartoffel