Linsedeller

Jeg har lige nu fokus på at få mere protein og, at få lavet mere hjemmelavet mad til fryseren. Så i dag har jeg lavet disse lækre linsedeller. De smager skønt, og passer til alt. Varme retter, kolde på en rugbrød eller til en lækker salat. De kan spises til alt.
Til 16 deller
- 300 g røde linser
- 8 dl grøntsagsbouillon
- 1 stort løg, finthakket
- 1 håndfuld friske spinatblade
- 2 æg
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk paprika
- 2 tsk muskatnød
- 5 spsk hvedemel
- Salt
- Peber
- Olie til stegning
Skyl linserne grundigt i en sigte, og kog dem derefter i bouillon i 20 minutter ved middel varme. Hak løg og spinat og svits det på panden til løgene er bløde. Hæld vandet fra linserne, hvis der er noget tilbage.
Rør alle ingredienserne sammen, jeg bruge min røremaskine. Hvis farsen er for vandet, så kom lidt mere mel i den.
Form linsedellerne og steg dem på panden i olie. Jeg steger på middelvarme og vender dem flere gange, så de bliver godt bagte indeni og og bliver sprøde på ydersiden.
Håndfuld 1 + 2 – Løg og spinatblade.
Håndfuld 3 – Røde linser og æg
Håndfuld 4 – Hvedemel.
Fedt – Olivenolie.
Smagsforstærkere: Grøntsagsbouillon, spidskommen, muskatnød, paprika, salt og peber.
/Janni
Ingen kommentarer endnu