Pasta i fetasovs med spinat og peanuts

Spinat og feta går aldrig af mode, og jeg er vild med begge dele. Enkel og hurtig ret at lave, og så kan du variere med grøntsagerne, alt efter hvad du har i køleskabet. Prøv evt squash og grønne ærter også.
Den kommende opskrift er fra kogebogen Vegetarisk i aften, og findes på s. 101. Jeg har dog lavet lidt om, og det er den, jeg har skrevet her.
Til 3 personer
Fetasovs
- 220 g spinat
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk timian
- 2 spsk olivenolie
- 4 spsk citronsaft
- 2 dl pastavand
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 200 g fetaost
- Salt & peber
Desuden
- 360 g pasta
- 1/2 håndfuld peanuts
Sæt vand over til pasta. Når vandet koger, sættes pastaen over. Hak hvidløg fint, og steg i olivenolie ved lav varme i en mellemstor gryde i et minuts tid.
Tilsæt timian, citroensaft, 2 dl af pastavandet og grøntsagsbouillon. Smuldr 85% af fetaen ned i sovsen. Lad det simre i 5 minutter under låg. Tilsæt spinat til gyden med sovs. Læg låg på og lad det simre 5 minutter mere.
Når pastaen er færdig, blandes den i sovsen og smages til med salt og peber.
Server med peanuts og en quornfilet.
Håndfuld 1 + 2 – Spinat & hvidløg.
Håndfuld 3 – Quornfilet
Håndfuld 4 – Pasta
Fedt – Olivenolie, peanuts & feta
Mælkeprodukt:
Smagsforstærkere: Timian, grøntsagsbouillon, salt og peber
/Janni
Ingen kommentarer endnu