Grøn Mac ‘N’ Cheese

Jeg ser ofte Jamie Oliver lave vegetarretter i TV. Jeg elsker at se hans indlevelse og passion for madlavning, og ikke mindst hans inspirerende og lækre køkken. Denne vegetarret kommer fra ham, men er lavet lidt om. Den er virkelig lækker og nem at lave.
Til 3 personer
- 2 dl ærter
- 3 fed hvidløg
- 400 g broccoli
- 40 g smør
- 1 spsk. timian
- 2 spsk. hvedemel
- 1/2 liter letmælk
- 250 g macaroni
- 150 g cheddarost
- 100 g spinat
Varm ovnen op til 200 grader. Pil hvidløget og skær det i tynde skiver sammen med broccolien. Kom smørret i en gryde ved jævn varme og put grøntsagerne i. Tilsæt timian, salt og peber og svits det i 15 min, eller til grøntsagerne er møre, Rør ofte undervejs.
Kog i mellemtiden pastaen i en gryde med kogende, saltet vand i 5 minutter, og lad den dryppe af.
Sovsen: Kom smør i en gryde, og rør melet i. Tilsæt mælken lidt ad gangen. Lad saucen småkoge i 5 min, eller til den er tyknet. Rør ofte undervejs. Riv cheddarosten ned i saucen og rør det sammen. Krydr med salt og peber. Rør saucen sammen med pastaen og grøntsagerne. Kom mere mælk i, hvis det er nødvendigt.
Kom pastaretten op i et ovnfastfad, riv resten af cheddarosten ud over. Bag retten i 30 minutter, eller til den er smuk gylden.
Håndfuld 1 + 2 – Ærter, hvidløg, broccoli og spinat
Håndfuld 3 –
Håndfuld 4 – Macaroni og hvedemel
Fedt – Smør og cheddarost
Mælk – Letmælk
Smagsforstærkere: Timian, salt og peber
/Janni
Ingen kommentarer endnu