3 bøger til uhyggelig Halloweenlæsning

Grøn Mac ‘N’ Cheese

Jeg ser ofte Jamie Oliver lave vegetarretter i TV. Jeg elsker at se hans indlevelse og passion for madlavning, og ikke mindst hans inspirerende og lækre køkken. Denne vegetarret kommer fra ham, men er lavet lidt om. Den er virkelig lækker og nem at lave.

Til 3 personer

  • 2 dl ærter
  • 3 fed hvidløg
  • 400 g broccoli
  • 40 g smør
  • 1 spsk. timian
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1/2 liter letmælk
  • 250 g macaroni
  • 150 g cheddarost
  • 100 g spinat

Varm ovnen op til 200 grader. Pil hvidløget og skær det i tynde skiver sammen med broccolien. Kom smørret i en gryde ved jævn varme og put grøntsagerne i. Tilsæt timian, salt og peber og svits det i 15 min, eller til grøntsagerne er møre, Rør ofte undervejs.

Kog i mellemtiden pastaen i en gryde med kogende, saltet vand i 5 minutter, og lad den dryppe af.

Sovsen: Kom smør i en gryde, og rør melet i.  Tilsæt mælken lidt ad gangen. Lad saucen småkoge i 5 min, eller til den er tyknet. Rør ofte undervejs. Riv cheddarosten ned i saucen og rør det sammen. Krydr med salt og peber. Rør saucen sammen med pastaen og grøntsagerne. Kom mere mælk i, hvis det er nødvendigt.

Kom pastaretten op i et ovnfastfad, riv resten af cheddarosten ud over. Bag retten i 30 minutter, eller til den er smuk gylden.

Håndfuld 1 + 2 – Ærter, hvidløg, broccoli og spinat

Håndfuld 3 –

Håndfuld 4 – Macaroni og hvedemel

Fedt – Smør og cheddarost

Mælk – Letmælk

Smagsforstærkere: Timian, salt og peber

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 bøger til uhyggelig Halloweenlæsning