Hemp Face Cream & Face Oil fra Tonymoly

3 bøger til uhyggelig Halloweenlæsning

Elsker du et godt gys, så har jeg tre foreslag til (u)hyggelig læsning. Det bliver nervepirrende, blodigt og nakkehårene kommer til at rejse sig. Læs med her. Husk at uhyggen er bedre i bøgerne end på film. Det er derfor, at du skal læse.

Manden der søgte sin skygge af David Lagercrantz

Hæsblæsende krimi med groteske detaljer. Som sidst synes jeg, at Lagercrantz har fanget tråden igen, og fortsætter derudad med samme fart, entusiasme og vildskab. Siderne vender sig selv, og jeg er rigtig godt underholdt hele vejen.

Jeg er vild med Lisbeth. Hun er så kold og kølig på en ret cool måde, og jeg er imponeret over hendes styrke og teknik, på trods af sin spinkle krop. Jeg nyder at læse om hendes intelligens, hvor dygtig hun er til matematikken, og hvor vildt hun styrer computeren sammen med de andre i hackermiljøet. Og så glædes jeg over, at Lisbeth begynder at få samlet brikkerne over sin barndom, selvom de på ingen måde er gode.

Tvillingehistorien er utrolig spændende. Tænk at tvillinger som ikke ved, at hinanden eksisterer, kan finde sammen, knytte de vildeste bånd og være hinandens soulmates.

Jeg har dog svært ved at se forbindelsen med opgøret mellem Salander og Benito og tvillingehistorien. Måske er der slet ikke nogen sammenhæng, men historierne plejer altid at kulminere til sidst, og det oplevede jeg ikke denne gang.

Lazarus af Lars Kepler

Spændingen stiger fra side til side, og det løber mig koldt ned ad ryggen op til flere gange. Jeg er vild med bogens plot, der ikke er til at gennemskue. Man bliver ført igennem det ene twist efter det andet, og kan ikke regne ud, om Jurek Walter lever, eller om det er endnu en af hans copycats. Så med masser af gys og gru hvor man glemmer at trække vejret, kommer man hurtigt igennem den tykke bog.

Jeg kunne godt lide, at lære Saga Borg bedre at kende. Både fortællingen om hvordan hun prøver at holde hovedet koldt i de pressede situationer, hvor hun kæmper, alt hun har lært, men også hvordan hun som datter og søster vrider sin hjerne ud med smarte og psykologiske tricks for, at beskytte dem hun har kær, selvom det ender ud i triste omstændigheder.

Og så blev jeg blød om hjertet, hver gang jeg læste om Pellerina. Hvordan hun formår at rejse sig og gøre sit bedste, på trods af at hun har down syndrom, og har levet et beskyttet liv. Alligevel tager hun alle gode råd til sig, og udfører dem med omhu og arrangement.

Som sædvanlig slutter bogen med en cliffhanger.

Hviskende lig af Dennis Jürgensen

Jeg synes virkelig, at det var en god og spændende bog. Den var gribende og følsom, men også hæsblæsende med blik for den groteske detalje.

De små bidder af Triels personlige historie der er i krimien, kunne jeg mægtig godt lide, Og det er især dem, der giver mig lyst til at læse videre. Han bruger fortsat meget energi på at finde sin kones grusomme morder, hvilket også er en del, jeg gerne vil vide mere om, men også hvordan det går med hans datter Andrea og hans nye kæreste.

Jeg elskede Andreas styrke og fightervilje. Hun går i hypnose for at komme videre både i mordsagen, men også personligt. Jeg er vild med, at Markus stadig hænger ved, efter flere år hvor Andrea ikke har været i stand til at tale. Den gode Markus har hjertet på det rette sted, og hjælper Andrea igennem sin sorg.

Det rørte mig dybt, at Eigil blev udnyttet på det groveste, og lovet at få sit største ønske opfyldt, når han havde udført sit arbejde, selvom han ikke ønskede at gøre det.

Jeg kunne ikke forudsige handlingen. Jeg blev overrasket flere gange, og godt nok kom der mange mærkelige ting frem om Triels kones morder, men ikke nok. Jeg troede, og håbede på at sagen blev afsluttet, men måtte i stedet sande, at der også kommer en 4. bogen i serie. Jeg håber, at forfatteren er godt igang med at få den færdig, for jeg kan simpelthen ikke vente.

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hemp Face Cream & Face Oil fra Tonymoly