Relaxing body scrub fra Rituals

Box af Läckberg & Fexeus

//Reklame - Anmeldereksemplar fra Peoples//

Jeg er spændt på, om Läckberg også skriver godt i selskab med Fexeus. Hun er jo en mester i den kunst, at hvert kapitel i hendes bøger afsluttes på en så spændende måde, at man bare må læse videre. Hun holder spændingen højt, og man kan slet ikke få nok. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme igang med bogen, og se hvad Läckberg og Fexeus sammen har at byde på. Denne bog er første bog i en trilogi.

En kvinde findes død i en box gennemspiddet af sværd. Politiet kan ikke regne ud, om der er tale om et brutalt mord, eller om det er et tryllenummer, der har fejlet.

Mina er efterforsker i en specialenhed hos politiet i Stockholm, og har fået lov til at hente ekstern hjælp ind. Politigruppen som efterforsker sagen mangler viden om tryllekunstens magi, illusioner og tolkning af kropssproget, og derfor tager de kontakt til kendis-mentalisten Vincent Walter. Han skal hjælpe dem med at tolke, undersøge og sammensætte trådene, og der går ikke langt tid, før han begynder at se nye mønstre dannes. Offeret har fået snittet et romertal i huden, og har et ur, som er gået i står. Kan dette mon have en vigtig betydning for sagen?

Samarbejdet mellem Vincent og Mina bliver rigtig godt. De taler samme sprog, og forstår hinanden som ingen andre gør. Da nye spor dukker op, og mordet bliver bundet sammen med en tidligere sag, går jagten nu ind på at finde morderen. Mina og Vincent har begge en del med, som fylder i bagage, og som tilsyneladende også komplicerer tingene. Fortiden trækker nemlig tråde til sagen, og derfor øges presset nu for at komme et skridt foran morderen.

Meget brutal og spændende historie, med et rigtig godt plot. Beskrivelserne af mordene er grufulde, og tempoet er til tider højt. Der er flere overraskelser og tilmed et par chokeffekter undervejs. Yderligere får vi et indblik i en tilværelse, hvor hovedpersonerne begge har tvangslidelser, hvilket gør dem til et unikt makkerpar.

Det er interessant at læse bogen fra Vincents synsvinkel. Vincent er mentalist, (en slags tryllekunstner) som bruger tale, kropssprog, observationsevner og hypnose til, at læse eller præge andre personers tanker. Når han bliver presset, laver han sit tælleritual inde i hovedet for, at berolige sig selv. Og hvis han skal finde noget frem fra hukommelsen, hypnotiserer han sig selv. Allerede ved første møde med Mina, kan han se, at hun også har en tvangslidelse. Det må alligevel være ret vildt, sådan at kunne spotte hvordan andre tænker, føler og opfører sig.

På hjemmefronten er Vincent lidt presset. Han er gift med Maria, som han har en lille søn med. Hans ekskone er Marias søster, og hende har Vincent 2 børn med. Så han er ikke særlig populær hos sine svigerforældre. Det er heller ikke helt problemfrit at have dele teenagebørn, for det gør det svært at følge med i deres trivsel.

Minas lidelse handler om bakterier og snavs. Hun kan ikke røre ved noget, og spritter hænder gentagne gange. Tvangstankerne styrer hendes hverdag, og begrænser hende i mange ting. På et tidspunkt er Vincent og Mina taget i biffen, hvilket viser sig at være helt umuligt for Mina. Sæderne er beskidte, hvor mange har haft hænderne i popcornene, før de bliver serveret, og hvem har rørt ved papæsken ,de kommer i. Hun kan slet ikke agere i sådanne situationer, og gør alt for at undgå dem. Det er til tider lidt humoristisk at læse om, og se hvordan hun klarer de forskellige situationer, men på den anden side også ret sørgeligt.

Der ligger en eller måske flere mørke hemmeligheder, og lurer under overfladen. Mina har en fortid, der også giver sig til udtryk i hendes handlinger, men mod sin vilje kan hun ikke gøre noget ved det.

Jeg glæder mig til at læse mere om Mina og Vincent. Universet er spændende, og jeg lærte en masse nyt. Både om hvad en Mentalist er, men også hvordan det fungerer, når man har en tvangslidelse. Jeg elsker at læse en rigtig god bog, men jeg elsker endnu mere, når jeg samtidig lærer noget nyt ved at læse bogen, og det gør jeg her.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

Box af Läckberg & Fexeus fra Forlaget Peoples ♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Relaxing body scrub fra Rituals