22 coronavenlige aktiviteter med børn

Vinger af sølv af Camilla Läckberg

Denne bog er opfølgeren til Det gyldne bur, som jeg syntes, var rigtig god. Den havde spænding, var dybt interessant og hæsblæsende. Lige siden jeg læste bogen færdig, har jeg glædet mig til toeren, og nu er det heldigvis blevet tid. Jeg har elsket alle Camilla Läckbergs bøger. Hun skriver, så spændingsniveauet stiger igennem bogen, og gør det simpelthen så godt. Hun er uden tvivl en af mine yndlingsforfattere.

Faye lever i skjul med sin datter, mor og veninde i Italien, og alt er godt. Fayes eksmand Jack sidder i fængsel i Sverige, og der er mange år til en mulig løsladelse. Hun har solgt størstedelen at sit firma Revenge, som stadig er i kraftig vækst, og stå foran en ekspansion i USA.

Pludselig står firmaet overfor en stor trussel. Nogen er ved at opkøbe alle aktierne, og Faye bliver derfor nød til at efterlade sin mor og sit barn, for at rejse til Sverige, og tage sig af problemerne. Hun kontakter de dygtigste kvinder, hun kender, og kampen for at redde Revenge starter.

Imens er Jack brudt ud af fængslet, og er på fri fod. Politiet kan ikke finde ham, og Faye er bange for, hvad han kan finde på.

Stockholm har også en gode side, og viser Faye, at drømmemanden og kærligheden stadig findes, og kan føles skøn. Men bliver det så alvorligt, at hun skal røbe hemmeligheden om sin mor og datter?

Det var intet mindre end vidunderlig læsning, som jeg ikke kunne lægge fra mig. En fin fortælling om hvad man er i stand til at gøre, når man som barn er blevet krænket, og i en voksen alder har fundet ud af, at ens eget barn også er blevet krænket. Jeg følte hele tiden, at der lurede noget slemt lige rundt om hjørnet. Men jeg kender jo Faye og ved, at hun tager sagen i egen hånd, så jeg håbede bare på, at hun klarede den med hjælp fra sine nærmeste.

Jeg kunne rigtig godt lide historien om Matilda, og fik en god indsigt i, hvorfor hun er blevet den person, hun er i dag. Historien var så hjerteskærende, og hvad skal man tænke om alle de lægebesøg, som moren var til, fordi hun var blevet gennembanket, og det lægefaglige personale der ikke giver udtryk for undring. Der må da være en grænse for, hvor klodset man kan være, før andre begynder at undre sig eller gør noget.

Jeg syntes, at twistet med David var godt fundet på. Faye forelsker sig ret hurtigt i denne romantiske mand, som er alt det, hun altid har ønsket sig, men aldrig har haft. Han ligger i skilsmisse, men ønsker kun det bedste for sin (ex)kone og børn uden for mange konflikter. Men side efter side lyder alt bare for godt til at være sandt. Og med en, om noget, skjult dagsorden, overrasker David det bedste han kan, på alle punkter.

Alice og Ylva er Fayes allierede. De har et stærkt venskab, og er alle blevet svigtet at mænd eller behandlet dårligt. De stoler på hinanden, og vil gå igennem ild og vand sammen. Og efter det de har været udsat for, forstår jeg godt, at hævn står højt på deres liste. For selv når de har afværget én krise, kommer der åbenbart en ny. Det kræver kvindelist ud over det sædvanlige at give mændene kamp til stregen, men det skal jeg da også lige love for, at de gør, og imens står jeg på sidelinjen, og hepper for vildt på dem. For de er så stærke og seje, og jeg ønsker bare det bedste for dem. Og i slutning af historien tiltræder en ny noget uventet kvinde kliken.

Der er ikke meget ret og vrang i denne historie, men til gengæld masser af uretfærdighed og hævn. Nogen vil snyde økonomisk, nogen vil dræbe for retfærdighed, nogen kan man ikke stole på, og nogen føler sig utrygge, men alle kæmper med næb og klør, for det liv de finder bedst for dem selv. Ved bogens slutning ånder jeg endelig lettet op, og trækker vejret, lige indtil Faye endnu engang står overfor en ny trussel, og mit hjerte går i stå (det er startet igen). Så mon ikke der er en tredje bog på vej.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

Vinger af sølv af Camilla Läckberg fra Peoples Press ♥♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

22 coronavenlige aktiviteter med børn