Aprilbøger

Sov du lille af Cilla & Rolf Börjlind

Jeg har sådan glædet mig til at få fingrene i Börjlinds nyeste bog, som er fjerde bind i serien. Det er en fantastisk og spændende krimiserie, med hovedpersoner der går lige i hjertet på en.

En dreng er fundet død i skoven, nær et hus hvor der bor en pædofil. Men i nærheden af liget ligger også en Rumænsk dolk med offerets blod på. Det er en ret makaber sag, og Stilton er tilbage i politiet for at hjælpe Olivia Rönning med opgaven. Da de ikke har nogen spor at gå efter i Sverige, rejser Stilton og Rönning til Rumænien, for at finde svar.

I Rumænien får de hjælp af politiet. De kommer på sporet af noget i Kloakerne, men bliver hurtigt jaget op igen, for nogen vil ikke havde deres tilstedeværelse. De bliver forfulgt, og bliver nød til at rejse tilbage til Sverige snarest, men få timer før flyet afgår forsvinder Stilton sporløst, og Olivia er helt ude af den.

Narkomanen Muriel har fundet en pige, som ser lige så ene og forladt ud, som hende selv. Hun tager kontakt til den uledsagede Folami, og tager hende med hjem i sommerhuset. De 2 piger kommer til at hjælpe og passe rigtig godt på hinanden, på alle måder.

Ikke alle er interesseret i flytninge, hvor Muriel bor, og derfor søger hun hjælp hos sin gode ven Tom Stilton. Han bliver noget overrasket, da han møder Folami, og ser at hun har samme halskæde på, som den afdøde dreng fra skoven.

img_0611

Fremragende krimi. Det var umuligt for mig at lægge denne bog igen, da jeg først var kommet igang. Den var godt skrevet, og indlevelsen var så intens, at jeg følte, at jeg kiggede med på sidelinjen, og tilmed gemte mig, når nogle mennesker var lidt for uhyggelige. Men som altid var jeg jo med Tom, Olivia, Mette og Abbas, som udgør den perfekte kvartet. De er alle nogle hårde bananer på én måde, og alligevel skrøbelige på en anden måde. Jeg var vild med hver en karakter, som alle ville gå hele vejen, for at retfærdigheden skulle ske fyldest, koste hvad det koste vil.

Jeg var meget imponeret over, at Muriel kunne prioritere pigen Folami frem for stofferne. Hun stjal ikke, for så kunne hun ikke komme hjem til Folami, hvis hun røg i fængsel. Hun brugte de få penge på mad i stedet for stoffer, så Folami kunne få mad, og hun prostituerede sig ikke, for tænkt hvis der skete hende noget, og Folami skulle være alene igen. Det var simpelthen så rørende, og jeg blev så glad for at Muriel faktisk bag sin svage narkoramte krop, kunne være så stærk, når situationen krævede det af hende.

Og sidst men ikke mindst var det faktisk en ret fæl, og ulykkelig historie om uledsagede børn, der blev misbrugt på det groveste, og alligevel den mest spændende bog jeg længe har læst.

Sov du lille af Cilla & Rolf Börjlind fra Rosinante ♥♥♥♥♥♥

Du kan også læse anmeldelsen af ‘Sort morgen’, som er tredje bog i serien her.

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aprilbøger