Træningsplan uge 28

En lille bog om Blixen af Sune De Souza Schmidt-Madsen

Karen Blixen har aldrig interesseret mig på nogen måde, men det ændrede sig, den dag jeg mødte forfatteren. To gange har jeg hørt Sune De Souza Schmidt-Madsen fortælle begejstret om Karen Blixen og Rungstedlund. Han har simpelthen en evne til at gøre det så interessant, at jeg har siddet tilbage fyldt af begejstring og tænkt, at jeg da blev nød til at læse bogen, og ikke nok med det, så har jeg lovet mig selv, at jeg vil tage min familie med på Rungstedlund, når lejligheden engang byder sig.

fullsizerender

En lille fantastisk fortælling om Karen Blixen, hendes liv på Rungstedlund, hendes tid i Afrika og hendes forfatterskab. Hun var kunstner, løvejæger, forfatter og en verdensdame.

Tænk,

  • at Blixen og Bror tog til Afrika i 1914, for at bo der, og drive en kaffefarm. Sørejsen tog 19 dage, så de kunne ikke bare lige rejse hjem, hvis de havde lyst.
  • at hun over radioen opfordrede danskerne til at donere 1 krone til Rungstedlundfonden, og 85000 danskere faktisk gjorde det.
  • at børn i folkeskolen i dag kender eller har hørt om Karen Blixen. Sikke et eftermægle.

 

img_1335

Jeg kom virkelig til at holde af Karen Blixen. Hun havde været så grueligt meget igennem. De mænd hun havde elsket var døde, og hendes ønske om børn lykkedes aldrig. Alligevel havde hun en vilje til at overleve og være så omsorgsfuld.

Jeg var meget betaget af beskrivelsen om hendes forfatterskab, hvilket fylder det meste at bogen. Blixen skrev sine bøger på engelsk, og blev meget populær i USA over en nat. De danske anmeldere var knap så begejstrede i starten. Først da Den afrikanske farm udkom på dansk, blev Karen Blixen også et kæmpe hit herhjemme.

Det har været en meget lærerig historie for mig. Noget vidste jeg i forvejen, men langt det meste var nyt. Som jeg nævner i starten, har Karen Blixen aldrig interesseret mig, men hele vejen igennem bogen fornemmer jeg forfatterens begejstring, og det gør bogen værd at læse, om man er fan af Blixen eller ej. Jeg fik lyst til at se en masse billeder, og blev lidt ærgelig over, at der ikke var et opslag med en håndfuld billeder i bogen, men jeg ved også fra forfatteren selv, at det ikke var muligt, da bogen blev lavet. I stedet kan man så læse Karen Blixen. Baronesse, storvildtjæger, storyteller. Denne bog indeholder ca. 400 illustrationer.

En lille bog om Blixen af Sune De Souza Schmidt-Madsen fra Lindhardt & Ringhof ♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Træningsplan uge 28