13 ting at lave i december

Koldbrand af Cilla & Rolf Börjlind

5. bog i serien om Tom Stilton og Olivia Rönning. Serien er spændende, men også uhyggelig og grum. Forfatterparret skriver om de historier, der florerer i vores samtid. De har tidligere skrevet manuskript til flere afsnit af de populære svenske tv-serier Beck og Wallander.

Mette Olsätter er igang med sin sidste sag, før hun går på pension. En bil er blevet sprængt i luften, og politiet er i tvivl, om det er terror, eller om der er et justitsmord. Beviser peger på en mistænkt Olivia Rönning har været i kontakt med, men hun kan ikke helt slippe tanken om, at noget ikke stemmer. Efterforskningen leder dem ind i en verden med incest og overgreb, hvor mænd vil gøre hvad som helt for at holde på deres hemmeligheder.

Imens er Tom Stilton på yoga retreat i Thailand med sin kæreste. Han lider af dårlig samvittighed, og har trukket sig ind i sig selv. En dag bliver han kontakten af en kvinde, der har brug hans hjælp. Hun har et billede af en mand, som hun ønsker at finde. På billedet står manden ved en flodbåd, der hedder Contamana, i Den Gyldne Trekant, hvor store dele af verdens heroin produceres. Stilton får ikke yderligere information, men vil blive pænt betalt, hvis han vil finde manden. For at finde fred med sig selv tøver han ikke længe, før han siger ja til opgaven.

Historien byder på et plot, der er så troværdigt og mega godt skruet sammen. Denne bog er en page-turner af de helt store, hvor man bliver pænt nysgerrig efter at finde ud af, hvordan det hele hænger sammen. Har man fundet den rigtige morder i Sverige? Hvem er manden på strandbåden i Thailand, og hvorfor kan ingen finde ham. Hvorfor har Veronica hemmeligheder? Og hvor er Little Pluto?

Jeg er vild med de tætte relationer, kollegaerne har imellem sig. De kender hinanden så godt, og ved hvornår de skal hjælpe hinanden. Det kan nemlig godt være svært, at be om hjælp, når man hedder Tom Stelton, Olivia Rönning eller Mette Olsäter. De nære venskaber er meningsfulde, og har store betydninger for dem alle.

Jeg følte sådan med Tom Stilton, og ønskede blot, at han skulle komme ud af sin dårlige samvittighed, og få det bedre. Han er jo ikke ligefrem manden, der ønsker medlidenhed, så det må være svært at omgåes ham, når han bare vil være alene, og trænge ind i sig selv. Men heldigt for ham ved hans nære venner, hvad der skal til, for at sindet og sjælen heler igen.

Jeg blev meget rørt over de små drenges historie. Hvordan landsbyen blev brændt ned, og familierne blev skudt. Og alligevel havde de styrke til at komme videre, trods alt de havde imod sig. Ingen sentimentalitet, men alligevel så rørende.

Læs bogen på et tidspunkt hvor du ikke behøver at lægge den igen, før du er færdig.

Koldbrand af Cilla & Rolf Börjlind fra Rosinante & Co ♥♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

13 ting at lave i december