5 ting der skal gøre mit liv lidt bedre i september

Drengen fra krematorium D af Henriette Rostrup

//Reklame - Anmeldereksemplar fra Turbine//

Luca er blevet vild med fantasy, og jeg skal læse denne sammen med hende. Hun synes både, at forsiden ser spændende ud, og at historien lyder vildt interessant, og derfor har hun glædet sig længe til, at vi skulle læse den.

Alif bor i det gamle krematorium på kirkegården sammen med en masse andre børn. Alle de voksne er døde af sovesygen, så børnene bliver nød til at passe på hinanden og selv skaffe mad. Samtidig skal de også passe på, at de ikke bliver taget af ulvene, når de er ude at skaffe. De får varme fra ovnen, som engang brændte døde mennesker, og sover på gulvet ved siden af hinanden.

Alif er bedste venner med Esme, men en dag begynder hun at viske med Rado, og Alif ved, at der er noget på færde. Han spørger ind til dem flere gange, men de vil ikke fortælle hvad der foregår. En dag er han igang med at snuppe en hemmelig seddel, Rado har gemt, men bliver opdaget, og må stikke af. Han gemmer sig i nogle dage, men får bevæget sig længere og længere væk fra krematoriet, og pludselig er Alif kommet ud på nye lidt uhyggelige eventyr.

 

Jeg kunne godt lide, at der aldrig skete det man troede. Det var hele tiden ved at gå galt for Alif, og så skete der pludselig noget andet, som jeg overhovedet ikke havde regnet med. I starten troede jeg faktisk, at Alif var den onde, men det viste sig at være en anden der var ond.

Alif var rigtig sød, men også meget nysgerrig. Han ville så gerne vide, hvad der var sket i hans fortid og finde ud af mere om sine forældre. Men han ville også vide, hvad Rado & Esme snakkede om, når de hviskede. Rado var lidt ond, når han ikke ville lade Alif vide, hvad der foregik, og hvad han og Esme lavede, når de ikke var i krematoriet. Esme var ret seriøs, og overholdt sine løfter. Hun kunne godt lide at tage ansvar for de mindste børn. Det synes jeg var godt.

Jeg synes ikke, at der var noget sjovt i historien. Det var en ret seriøs bog, og det kunne jeg godt lide. Jeg ville godt have hørt lidt mere om de tre drenge, som Alif hjalp til krematoriet. Hvordan de var, og hvordan var de endt i deres situation. Kendte de nogle, eller havde de været alene hele tiden?

Slutningen var speciel, og jeg syntes faktisk, at den var så spændende, at jeg slet ikke havde lyst til at stoppe med at læse, før den var færdig. Nu glæder jeg mig til at finde ud af hvad der mere skete. Jeg kan slet ikke vente.

Drengen fra krematorium D af Henriette Rostrup fra Turbine ♥♥♥♥♥

/Luca

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 ting der skal gøre mit liv lidt bedre i september