Le mini Macaron

En sødmefuld sommer i Mumleby af Elvira Fragola

// Reklame - Anmeldereksemplar fra Turbine //

Vi var vilde med ‘Forår i Mumleby’, og glæder os nu til at opleve sommeren med Astrid, Vera, Anker og Marvin i skønne Mumleby.

Denne sødmefulde sommer var vi med til Sankt Hans. På trods af en regnvejrsfuld dag lykkedes det alligevel, at få ild i bålet. Der blev brygget hyldeblomstsaft, lavet muslingelys og ønskeblomster. Vi blev inviteret med til Astrid og Veras fødselsdag, og fik boller og varm cacao, samt en skøn overraskelse med  et rebuskort. Vi mødte også vagabonden Syveren, som kun havde syv fingre, og flikkede gryder rundt omkring. Så tog vi med til Jordbærøen uden voksne, hvor vi sov i det fri. Til sidst overnattede vi på Blommegårdens høloft, og kiggede på stjerneskud.

Luca svarer på nedestående spørgsmål:

  1. Hvad var godt ved historien? Jeg kunne godt lide, at de forklarede, alt hvad de lavede, og hvordan de gjorde det. Så kunne jeg nemlig også lave det. Det var sådan nogle gode ting, som man virkelig kan bruge til noget.
  2. Hvad var sjovt? At Astrid altid var skør. Hun gav Ankers mad til en af køerne. Da Anker fik fat i Astrids madpakke, løb koen ‘faster Maren’ efter ham. Fordi det lige var blevet faster Marens tur, til at få noget af madpakken, kom Anker og forstyrrede. Det var også lidt skørt, at efter at de var ankommet til Jordbærøen sank deres båd Luske, så de måtte svømme hjem næste dag.
  3. Hvad synes du om personerne? Alle personerne var rigtig søde. Når Astrid fik en skør idé, gav Solveig (Astrids mor) altid lov. Også selvom det ikke altid kunne lade sig gøre, så fik de det til at lykkedes alligevel. Jeg syntes også, at Anker og Marvin var rigtig søde.
  4. Var der noget du ikke kunne lide? Hende som gav Meta badehætten på, var ikke særlig sød. Det var rigtig synd for Meta, at hun bare skulle sidde i sin kørestol i sandet, og kigge på de andre som badede. Men så gjorde Syveren noget rigtig sødt. Han løftede Meta op af kørestolen og ud i vandet, og badede med hende.

img_4181

Endnu en skøn bog fra Mumleby, Astrid og Vera.

Vi elsker Astrid og Vera, og var begejstrede. Vi blev fuldstændig suget ind i historiens på sin vis muntre og skøre, men også alvorlige fortælling.

Ligesom hos Luca påvirkede historien om Meta og Syveren også mig. Der hvor han løftede hende op af kørestolen, og tog hende med ud at bade. Dejligt emne at bringe på banen til en 9 årig om, at hvis man gør noget godt for andre mennesker, bliver de utroligt glade, og det bliver man også selv. Det er en dejlig følelse. Jeg kunne også godt lide emnet om en vagabond. Hvad betyder det? Og hvorfor en nogle vagabonder?

Det var været nogle vanvittig vigtige enmer, som er blevet vendt i bogen, godt krydret med hygge, sjove aktiviteter og nye opdagelser. Der har dog være knap så mange billeder og aktiviteter som i ‘Forår i Mumleby´. Alligevel en fantastisk og sødmefyld rejse vi ikke ville have undværet.

Nu glæder vi os rigtig meget til at læse efterårshistorierne om Astrid, Vera og Mumleby.

Jeg vil anbefalde bogen til kreative piger og drenge. Højtlæsning fra 9 år.

En sødmefuld sommer i Mumleby af Elvira Fragola fra Turbine ♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Le mini Macaron