Dhal med raita og grillede fladbrød
Jeg er blevet meget begejstret for indisk mad, og ikke mindst linser. Det er mad, der er smagsfuldt, fyldig og mættende. Det ser ikke ud af meget rent visuelt, men vinder i den grad på smagen.
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 200 g grønne linser
- 2 tsk. karry
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 dåser hakkede tomater
- 1/2 vand
- 2 bouillonterninger
- 4 dl græsk yoghurt 0,1%
- 1 agurk
- 1 tsk. hvidløgsolie (revet hvidløg i olivenolie)
- 1 tsk. stødt spidskommen
- Salt & peber
Snit løg og hvidløg i små tern. Rist i olivenolie til det får farve. Tilsæt krydderierne, og steg dem kort med. Skyl linserne under koldt vand i en sigte og kom dem i gryden. Tilsæt de hakkede tomater, vand og bouillon og lad det simre i 40 til 45 minutter.
Lav imens raita, som næsten er som en tzatziki bare med spidskommen. Riv agurken og kom den op i yoghurten. Smag til med spidskommen, hvidløgsolie og salt og peber.
Server naanbrød til retten.
Håndfuld 1 + 2 – Løg, hakkede tomater, agurk og hvidløg.
Håndfuld 3 – Linser
Håndfuld 4 – Naanbrød
Fedt – Olivenolie.
Mælkeprodukt: Græsk yoghurt
Smagsforstærkere: Karry, spidskommen, bouillon, salt og peber.
/Janni
Ingen kommentarer endnu