Falafel med salat
Færdigkøbte falafler smager godt, men har aldrig været min store favorit. Konsistensen er lidt tør. Den første gang jeg smagte hjemmelavede falafel, var det noget helt andet. De smagte meget anderledes, og havde en blød og lækker smag. Det har været et kæmpe hit siden, og jeg fortrækker helt bestemt de hjemmelavede, som er perfekte til salat.
Til 3 personer
5 dl kikærter
3 fed hvidløg
4 løg
6 spsk hvedemel
1 tsk bagepulver
1 bouillonterning
1 æg
3/4 dl vand
1,5 dl persille
1/2 spsk koriander
1 stk spidskommen
Olie til stegning
- Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem.
- Skræl løg og hvidløg og skær dem i små stykker.
- Kom løg, hvidløg, hvedemel, bagepulver, bouillon og vand i en skål med kikærterne.
- Mix i en foodprocessor til der er en fast dej.
- Tilsæt krydderierne og form dejen til små boller.
- Steg falaflerne i rigeligt med olie på middel varme.
- Bliver stegepanden for kold, kan falaflerne nemt gå fra hinanden.
Bland en lækker salat til. Min var fyldt med feta, tomat, agurk, avocado, kikærter og salat.
Sensemodellen
Håndfuld 1 + 2 – Hvidløg, løg, persille, tomat, salat, agurk.
Håndfuld 3 – Kikærter, feta og æg.
Håndfuld 4 – Hvedemel
Fedt – Olivenolie & avocado
Mælkeprodukt –
Smagsforstærkere: Salt, peber, bouillonterning, koriander og spidskommen.
/Janni
Ingen kommentarer endnu