Den du elsker af Mari Jungstedt

Mexibøffer med salat & guacamole

Jeg har skrevet det før, og gør det nu igen. Jeg elsker mexicansk mad. Det er både hot, spicy, fyldt med farve og lækre råvarer. Det kan nydes sommer og vinter, og samtidig kan jeg jo altid drømme mig en stund til Mexico. Mexibøfferne med salat og guacamole komplimenterer hinanden så godt, at man ikke ønsker oplevelsen ender.

Til 3 personer

Mexiburger

1 meget stor sød kartoffel

1 dåse kidney beans

100 g majs

1 løg

1 tsk. spidskommen

2 tsk. salt

2 tsk. peber

  • Vask de søde kartofler grundigt, skær dem i tern på ca. 2 x 2 cm, læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200 grader i 30 minutter.
  • Mos kartoflerne, mens de stadig er lidt varme, og bland mosen sammen med alle de øvrige ingredienser.
  • Lad farsen stå og samle sig i 10 minutter.
  • Form farsen til 6 bøffer, sæt dem på bagepladen, og bag den i 25 minutter.

Mexisalat

1 dåse kidney beans

100 gram majs

6 tomater i tern

1 rød peberfrugt i tern

1,5 hjertesalat

1 spsk. limesaft

1 spsk. olivenolie

1 spsk koriander

  • Vend alle ingredienserne sammen i en stor skål, og server salaten som tilbehør til bøfferne sammen med guacamolen.

Guacamole

2 modne avocadoer

2 spsk. creme fraiche

2 tsk. limesaft

Salt og peber

  • Mos avocadoerne sammen med limesaften.
  • Rør creme fraiche i, og smag til med salt og peber.

Sensemodellen

Håndfuld 1 + 2 – Sød kartoffel, løg, tomat, peberfrugt og hjertesalat.

Håndfuld 3 – Kidney bønner.

Håndfuld 4 – Majs.

Fedt – Olivenolie, creme fraiche 9% og avocado.

Mælkeprodukt –

Smagsforstærkere: Spidskommen, salt, peber, koriander og limesaft.

/Janni

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den du elsker af Mari Jungstedt