Mexibøffer med salat & guacamole
Jeg har skrevet det før, og gør det nu igen. Jeg elsker mexicansk mad. Det er både hot, spicy, fyldt med farve og lækre råvarer. Det kan nydes sommer og vinter, og samtidig kan jeg jo altid drømme mig en stund til Mexico. Mexibøfferne med salat og guacamole komplimenterer hinanden så godt, at man ikke ønsker oplevelsen ender.
Til 3 personer
Mexiburger
1 meget stor sød kartoffel
1 dåse kidney beans
100 g majs
1 løg
1 tsk. spidskommen
2 tsk. salt
2 tsk. peber
- Vask de søde kartofler grundigt, skær dem i tern på ca. 2 x 2 cm, læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200 grader i 30 minutter.
- Mos kartoflerne, mens de stadig er lidt varme, og bland mosen sammen med alle de øvrige ingredienser.
- Lad farsen stå og samle sig i 10 minutter.
- Form farsen til 6 bøffer, sæt dem på bagepladen, og bag den i 25 minutter.
Mexisalat
1 dåse kidney beans
100 gram majs
6 tomater i tern
1 rød peberfrugt i tern
1,5 hjertesalat
1 spsk. limesaft
1 spsk. olivenolie
1 spsk koriander
- Vend alle ingredienserne sammen i en stor skål, og server salaten som tilbehør til bøfferne sammen med guacamolen.
Guacamole
2 modne avocadoer
2 spsk. creme fraiche
2 tsk. limesaft
Salt og peber
- Mos avocadoerne sammen med limesaften.
- Rør creme fraiche i, og smag til med salt og peber.
Sensemodellen
Håndfuld 1 + 2 – Sød kartoffel, løg, tomat, peberfrugt og hjertesalat.
Håndfuld 3 – Kidney bønner.
Håndfuld 4 – Majs.
Fedt – Olivenolie, creme fraiche 9% og avocado.
Mælkeprodukt –
Smagsforstærkere: Spidskommen, salt, peber, koriander og limesaft.
/Janni
Ingen kommentarer endnu