Kikærtegryde med hvidløgsfløde
Jeg er vild med kikærter i alt mad, så hvad er bedre end en kikærtegryde i denne kolde tid inspireret af det nordafrikanske køkken.
Opskriften er til 4 personer
Hvidløgsfløde
1/4 l madlavningsfløde
2 spsk friskpresset citronsaft
3 små fed hvidløg
3/4 tsk salt
Rør fløde, citronsaft, hvidløg og salt sammen. Stil fløden tildækket i køleskabet i 15 minutter og smag til.
Kikærtegryde
25 g smør
2 løg
100 g røde linser
1 dåse kikærter
3 dl vand
1 dåse flåede tomater
300 g skrællede søde kartofler
1 rød peberfrugt
2 tsk stødt chili
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk. koriander
1 1/2 tsk. groftsalt
Lad smørret smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Skyl linser og kikærter godt, dryp af og kom i gryden. Tilsæt vand, tomater og resten af ingredienserne og bring retten i kog. Kog derefter ved svag varme under låg i ca. 15 minutter.
Tilbehør 160 g bulgur som koges.
Smag kikærtegryden til og server den sammen med bulgur og iskold hvidløgsfløde – som man selv hælder på ved bordet.
Sensemodellen
Håndfuld 1 + 2 – Søde kartofler, flåede tomater, peberfrugt, løg og citronsaft
Håndfuld 3 – Kikærter og røde linser
Håndfuld 4 – Bulgur
Fedt: Smør og fløde
Smagsgivere: Spidskommen, koriander, chili, groftsalt, hvidløg.
/Janni
Følg mig på Bloglovin
Ingen kommentarer endnu