Kødboller i tomatsovs
Lækre kødboller der ikke blev helt så runde, som de skulle, men de mættede rigtig godt, og smagte dejligt.
Til 3 personer
Squashkødboller
1 dåse kikærter
1 dåse kidney beans
2 squash, revet
1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk. hørfrø
2 spsk. mel
1 tsk. basilikum
1 tsk. oregano
1 tsk. salt
1/2 tsk. peber
- Kom kikærter og kidneybeans i en foodprocessor sammen med løg, hvidløg, mel og krydderierne, og blend det til en jævn og ensartet fars.
- Skrab det over i en skål, og rør squash i, så det er ligeligt fordelt.
- Tilsæt hørfrø, og lad farsen stå og trække i 10-15 minutter.
- Tænd for ovnen på 200 grader, og læg bagepapir på en bageplade.
- Form farsen til små kødboller, og sæt dem på bagepladen.
- Bag kødbollerne i 20 minutter.
Tomatsauce
1 dåse flåede tomat
1 fed hvidløg
1/2 tsk. peber
1 tsk. oregano
1/2 grønsagsbouillonterning
1 tsk. paprika
- Kom alle ingredienserne i blenderen, og blend det godt.
- Kom derefter saucen i en gryde, og lad det simre på mellemvarme i ca. 15 minutter.
Kødbollerne og tomatsaucen serveres selvfølgelig med grovpasta.
Sensemodellen
Håndfuld 1 + 2 – Squash, løg, flåede tomater & hvidløg
Håndfuld 3 – Kikærter & kidneybeans
Håndfuld 4 – Pasta & mel
Fedt – Hørfrø
Mælkeprodukt –
Smagsforstærkere: Salt, peber, oregano, paprika, grønsagsbouillon & basilikum
/Janni
Mums, hvor ser det bare lækkert ud 🙂
Kram,
http://nikkilund.dk