5 ting der skal gøre mit liv lidt bedre i april

Kødboller i tomatsovs

Lækre kødboller der ikke blev helt så runde, som de skulle, men de mættede rigtig godt, og smagte dejligt.

Til 3 personer

Squashkødboller

1 dåse kikærter

1 dåse kidney beans

2 squash, revet

1 løg

1 fed hvidløg

2 spsk. hørfrø

2 spsk. mel

1 tsk. basilikum

1 tsk. oregano

1 tsk. salt

1/2 tsk. peber

  • Kom kikærter og kidneybeans i en foodprocessor sammen med løg, hvidløg, mel og krydderierne, og blend det til en jævn og ensartet fars.
  • Skrab det over i en skål, og rør squash i, så det er ligeligt fordelt.
  • Tilsæt hørfrø, og lad farsen stå og trække i 10-15 minutter.
  • Tænd for ovnen på 200 grader, og læg bagepapir på en bageplade.
  • Form farsen til små kødboller, og sæt dem på bagepladen.
  • Bag kødbollerne i 20 minutter.

Tomatsauce

1 dåse flåede tomat

1 fed hvidløg

1/2 tsk. peber

1 tsk. oregano

1/2 grønsagsbouillonterning

1 tsk. paprika

  • Kom alle ingredienserne i blenderen, og blend det godt.
  • Kom derefter saucen i en gryde, og lad det simre på mellemvarme i ca. 15 minutter.

Kødbollerne og tomatsaucen serveres selvfølgelig med grovpasta.

Sensemodellen

Håndfuld 1 + 2 – Squash, løg, flåede tomater & hvidløg

Håndfuld 3 – Kikærter & kidneybeans

Håndfuld 4 – Pasta & mel

Fedt – Hørfrø

Mælkeprodukt –

Smagsforstærkere: Salt, peber, oregano, paprika, grønsagsbouillon & basilikum

/Janni

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 ting der skal gøre mit liv lidt bedre i april