21 sparetips til det nye år

Julekalenderen af Siri Østli

//Reklame - Anmeldereksemplar fra Turbine//

Ny forfatter i mit repertoire. Siri er fra Norge, og skriver feelgood romaner. Hun bliver tilmed kaldt Norges feelgood dronning, og har flere gode anmeldelse i rygsækken. Denne historie byder på udfordringer i julen, da en julekalender kommer til at give mange uventede oplevelser.

Fie er gift med Carl Christian, og har en voksen søn, der hedder Jens. Fie og Carl Christian har sammen en tandlægepraksis, hvor Carl Christian er tandlæge, og hun er hans trofaste klinikassistent. De bor i et fint hus, med dyre møbler, har dyrt tøj, og alt er helt perfekt.

En dag siger Carl Christian, at han vil skilles og, at han i øvrigt har fundet en anden. Han mener, at det er en god løsning for dem begge på sigt. Da Fie ikke flytter ud af huset med det samme, finder Carl Christian hurtigt en lille kummerlig lejlighed til hende i den anden ende af byen. Jo før hun flytter ud, jo før kan den nye kæreste flytte ind.

Fie er frustreret og i chok, og dulmer sin sorg med piller. Hun er fortvivlet, og ved ikke hvad hun skal stille op. Hun finder trøst hos sin søster. Sara er støttende, men presser også lidt på for, at Fie skal komme videre i sit liv. Sara giver Fie en julekalender i form af udfordringer, så hun kan komme lidt ud af lejligheden. Udfordringerne giver nye bekendtskaber. Hun møder Lykke, Adam, Klara og Trym, og så får hun en meget stor hund.

December måned bliver for Fie krævende, overvældende og fuld af nye oplevelser.

Der er skruet op for julehyggen i denne roman, hvor der er tid til at være noget for hinanden, masser af hjertevarme og søskende sammenhold. Ingen stress og jag, ingen store juleindkøb, og ingen forberedelser af mad i flere dage. Det må da være en drømmejul.

Skønne skønne Fie. Jeg elskede alt ved hende. Hun formår at rejse sig, handle, og gøre det hun skal, selvom hun er i chok, på beroligende piller, og bor i en lille kummerlig lejlighed. Hun har levet det meste af sit liv i hamsterhjulet, trygt og økonomisk sikret og har sørget for alt til både familie og venner. Nu hvor hun pludselig er smidt ud at hjulet, har hun søgt arbejde i en butik med loppefund, og interessen for alt arbejdet omkring butikken stiger hurtigt. Hun får også venner, og finder ud af, at nære venskaber er bedre end penge og prestige.

Jeg er vild med hund. Store bange rystende hund, der føler tryghed hos Fie, og elsker at hygge med Adam. Jeg kan lige forestille mig en hund på størrelse med en stor kalv, lidt grå i farven, som gemmer sig hver gang, der kommer voksne mennesker (især mænd) i nærheden, fordi den er så rædselsslagen. Det er så synd, for den må have haft et hårdt liv, hvilket jeg slet ikke tør tænke på. Men godt den er hos Fie.

Lykke og Adam er det perfekte par. Lykke er mor til Adam på 3 år, og han er en vidunderlig og charmerende lille fyr, som man kommer til at elske. Lykke fremstår i starten som en lidt sur og uforskammet ung dame. Hun er alene med Adam, og har svært ved at få det hele til at hænge sammen. Hun har kun sin bedstemor og Trym. De er de eneste, hun kan søge hjælp og støtte hos. Venskabet til Fie vokser hurtigt, og i Fie får hun en ven, en barnepige, husly og mad. Faktisk en slags reservemor som også er til stor glæde for Fie.

Jeg skal også lige omkring Peder. Han er en finurlig karakter, men på den gode måde. Han siger ikke meget, bor i kælderen hos sin mor, er meget høj, og tøjstilen er mindre prangende. Først tænkte jeg, at han var en ung mand, der ikke var vild med at lave for meget, og kun gad sidde i kælderen og game. Men med tiden skal det vise sig, at han er meget hjælpsom, utrolig omsorgsfuld og styrtede rig.

Den perfekte juleopskrift på en dejlig og nærværende jul.

Hvis du kunne lide denne bog, kan du også læse:

Julekalenderen af Siri Østli ♥♥♥♥♥♥

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

21 sparetips til det nye år