5 ting der skal gøre mit liv lidt bedre i februar

Sådan vælger jeg mine bøger

Mit evige dilemma som bogelsker er at spekulere på, hvad jeg skal læse næste gang. Hvordan vælger jeg den næste bog i den tårnhøje stak. Men faktisk er det sådan, at hver gang jeg kigger efter en ny bog i stakken hjemme eller på hylden i boghandlen, er der nogle ting, der gør, at jeg tager den ene frem for den anden. Her kommer 8 ting der gør, at jeg vælger en bog.

Bogen handler om en oplevelse, der er anderledes, end det jeg kender til.

Jeg elsker at leve mig ind i et andet liv, om det er en kvinde, der arbejder i et lille bageri, en politimand der skal i fængsel, eller en kvinde med Aspergers der ikke kender kærlighedens regler, så elsker jeg at leve deres liv gennem litteraturen.

Bogen har et smukt omslag.

Jeg er vild med covers, der fanger øjet med det samme, om det er de flotte der glimter, eller dem der kan noget specielt med farve og design. Eller om de har ae-effekt, altså sådan at man kan mærke en effekt på omslaget, så har de alle et særligt sted i mit hjerte.

Jeg har hørt andre fortælle om en bog igen og igen.

Her er jeg ret nem at overbevise, om at en bog er god. Mund til mund er bare det mest kraftfulde marketingsværktøj, når det kommer til bøger, og jeg er langt mere tilbøjelig til at anskaffe en bog, hvis andre har vist begejstring. Så det bekymre mig ikke, hvis en bog har fået dårlige anmeldelser, for jeg kan godt lide at danne min egen mening om bogen.

Bogen har en forudsætning, jeg er vild med.

Jeg er vild med stærke og powerfulde kvinder og mænd i hovedrollerne, dem der tager kampen op, eller en person der hjælper et skrøbeligt menneske igennem en krise. Og så er jeg en sucker for alle kærlighedshistorier, der er både rørende og vildt dramatiske.

Forfatteren der skrev en anden bog, som jeg var vild med.

Det slår sjældent fejl. Jeg læste en Colleen Hoover bog, og nu har jeg læst dem alle. De er fantastiske. Camilla Läckberg, Lars Kepler og Cilla & Rolf Börjlind slår heller aldrig fejl. Ja det er jo kun et lille udsnit, der er heldigvis rigtig mange både danske og udenlandske forfattere, der får mig til at juble, når der kommer en ny bog.

En fagbog om et nicheemne.

Jeg elsker at dykke ned i et interessant emne i en rigtig god fagbog. Jeg er specielt vild med emner som business, kultur og krop og sind. Det er især dejligt, når man kan læse i teksten, at forfatteren selv er begejstret.

En bog der er anderledes, fra hvad jeg plejer at læse.

En gang imellem vælger jeg en anderledes bog. Det kan give noget helt særligt, som jeg ikke lige havde regnet med. Det er ofte et tilfælde, at jeg får den læst, men følelsen når rejsen slutter, sætter sine spor. Som Jordens salt af Jeanine Cummins der er en hjerteskærende, brutal og meget aktuel historie, som tog mig med storm.

Bøger der kommer på min læseliste.

Jeg lægger ikke så meget vægt på, om bøgerne har vundet litterære priser. Faktisk går jeg slet ikke op i det. Jeg opdager det nogle gange, når jeg er igang med at lave anmeldelsen. Jeg elsker til gengæld at se lister eller kataloger med nye bøger, og det er ofte sådan, at en bog kommer på min læseliste. Jeg ønsker altid at læse dem alle, selvom tiden engang imellem sætter en stopper for det. Men det er da et luksusproblem.

Hvordan vælger du dine bøger?

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 ting der skal gøre mit liv lidt bedre i februar