Sense - Slank med grøn mad af Suzy Wengel

Bøger der gør en bæredygtig forskel i din hverdag

Da jeg ønsker at leve så bæredygtigt, simpelt og naturligt som muligt, læser jeg, alt det jeg kan få fat i om emnet. Med disse bøger kommer vi rundt om mange emner, og der er masser af tips, guides og opskrifter til at leve et mere simpelt og godt liv.

3 bøger jeg har læst, og kan anbefale:

Lev for det halve af Nanna Hyldgaard Hansen

Hos Nanna og hendes mand går det godt. De har kørt i overhalingsbanen med karrierejobs, og har små børn. De mangler timer i døgnet, og har ikke så meget kvalitetstid med børnene, da timerne i døgnet ikke slår til. En dag går Nannas mand ned med stress, og et halvt år senere rammes Nanna af selvsamme sygdom. De er begge helt udmattede af stress, og beslutter at lægge deres liv helt om.

Deres nye mål er, at skære forbruget ned til det halve for at kunne arbejde halvt så meget. Det er en meget tankevækkende historie, og tænk at vi skal helt der ud, før vi kan finde ud af at stå af ræset. Med årene er jeg selv blevet mindre materialistisk, og oplevelser og samvær med min familie fylder mere.

Bogen har idéer og råd til at spare penge og leve den langsomme livsstil.

Lev for det halve af Nanna Hyldgaard Hansen fra Peoples Press ♥♥♥♥♥♥

Bæredygtig livsstil af Calina Leonhardt (Neohippie)

Bogen handler om, hvordan man kan sætte fokus på bæredygtighed i det daglige. Calina Leonhardt fortæller sin egen historie om, hvordan hun er gået fra at være storforbruger til at leve zero waste, vegansk og minimalistisk, med sine 2 børn og mand, samt hvilke erfaringer og research hun har lavet undervejs.

Bogen kommer omkring alle de områder i hverdagen, hvor man kan ændre sine vaner. Den er delt op i afsnit med mad, i hjemmet, omverdenen og børn. Her fortæller Calina om, hvordan hun selv gør, og kommer derefter med konkrete tips til, hvad man ellers kan gøre. Hun fortæller også, om hvilke materialer man helst skal gå efter, og hvilke man skal undlade, samt hvilke websites der er gode at bruge.

Det jeg virkelig godt kan lide ved den er, at selvom Calina giver tips om at gå all in på bæredygtighed og zero waste, så kommer hun også med gode tips til, hvis man ikke vil gå helt så langt som hende. Alle tips og råd er lige til at gå til, på en nem og overskuelig måde.

Bæredygtig livsstil af Calina Leonhardt fra Peoples Press ♥♥♥♥♥♥

Et år uden overforbrug af Trine Baadsgaard 

Denne forfatter går efter at få mere af det hun elsker. Uge for uge året rundt gennemgå hun alt, finder på kreative løsninger og kommer med konkrete idéer til, hvordan man kan ændre sin økonomi og sin tilgang til livet som forbruger.

Brug dine penge på det der betyder noget for dig, og spar på alt andet. Er det kaffen to go fra 7/11, der er vigtig, så brug penge på den.

Hun har også en opskrift på, hvordan man sparer 60.000 kr. om året, alt sammen med den største respekt for at man kan blive glad for at forbruge mindre. Bogen er fyldt med spareidéer til alle ugerne på et helt år.

Et år uden overforbrug af Trine Baadsgaard fra Gyldendal ♥♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sense - Slank med grøn mad af Suzy Wengel