Lejlighed til deling af Beth O´leary

Skattejagt – Gratis glæder for børn

Vores børn elsker skattejagt, selv i en aldre af 11 år synes Luca, at det er ret fedt. Så påskejagten blev i år til en skattejagt rundt i byen. Ved hver post fik børnene noget slik, som skulle udgøre et påskeæg. Jens og jeg stod selv på posterne. Så mens børnene gik fra post til post, løb vi rundt, for at være klar på næste post inden de ankom.

Jeg tegnede et skattekort over de 5 poster, og ved posterne så opgaverne således ud:

  • Føl ting med bind for øjnene

Lav 3 bøtter med ting. Vi brugte perler i en, små påskeæg i en anden, og chokopops i vand i den tredje. Alle får bind for øjnene, skal putte fingerne i bøtterne på skift, og gætte hvad de mærker på.

  • Æggeløb

Udlever en spiseske og et æg. Vi brugte et plastikæg. Læg ægget på skeen, og gå/løb ruten, uden at tabe ægget, ellers skal man starte forfra.

  • Puste æg

Brug først en nål til at prikke hul i begge ender af ægget. Lav hullerne så store at en tændstik kan komme igennem. Nu kan du sætte munden til ægget, og puste indholdet ud.

  • Kaste til dåsen

Find nogle dåser og byg et tårn. 4 dåser for neden, 3 ovenpå, så 2 ovenpå, og til sidst 1. Vi brugte dåsecolaer, og 2 halvstore bolde. Sigt derefter på dåserne.

  • Mormor

Mormor havde også købt slik/påskeæg, og gemt det i hendes lejlighed, hvor børnene endnu engang gik på jagt for at finde mere.

Vores børn elsker eventyr, og at løse opgaver. Det tog lidt tid at arrangere det hele, men det var det hele værd. De var vilde med opgaverne, og ikke mindst slikket.

Vi evaluerede på skattejagten efterfølgende, og Luca mente, at skattekortet var meget dårligt tegnet. Jeg kan overhovedet ikke tegne, så det kunne jeg kun give hende ret i. Næste gang printer vi et kort over byen, og tegner streger på det i stedet for:)

Hvis du kunne lide denne aktivitet, kan du også lave denne:

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lejlighed til deling af Beth O´leary