Børneaktiviteter under coronatilstande

Sommer i det lille bageri på strandpromenaden af Jenny Colgan

Jenny Colgan er en fantastisk forfatter, og skriver de hyggeligste bøger fyldt med romantik og humor. Hun forener hjertevarme med humor og skøn romantik. Dette er bog 2 i serien, og jeg drømmer om at komme tilbage til Mount Polbearne, og nyde livet med det lækreste brød fra det lille bageri på strandpromenaden.

Det er sommer i Mount Polbearne, og alt burde være skønt. Men ejeren af det lille bageri dør, og Polly bliver fyret. Huckle og Pollys penge er pludselig meget små, og Huckle bestemmer sig for, at rejse hjem og hjælpe sin bror. Broderen har en gård, og han kan ikke få driften til at give overskud. Imens bliver Polly efterladt alene tilbage i Mount Polbearne i deres fyrtårn.

Hun bestemmer sig for at købe en madvogn for de sidste sparepenge, og herfra vil hun sælge sit hjemmebagte brød. Men det skal vise sig at blive en stor udfordring for hende.

Endnu en storm er på vej til øen, og denne gang bliver det værre. Polly kan hurtigt se, at der mangler nogen, men alle fiskerne er taget på redningsauktion, så hvem skal sejle ud, og rede dem der mangler.

Selvom der er masser af lækre sanseoplevelser i denne bog, og munden til tider løber i vand, fordi det lyder så lækkert og dejlig, så er det også en lidt trist historie.

Jeg elsker Polly og hendes mildhed, og synes, at hun fortjener alt det bedste. Jeg kan næsten ikke holde ud, at hun ikke ejer sit eget lille hyggelige bageri, hvor hun kan prøve diverse bageopskrifter af, og teste på kunderne, som alle elsker at komme der. Eller at hun har købt et fyrtårn, der i princippet er helt faldefærdigt. Men heldigvis har Polly masser af styrke (hvilket hun også viser under stormen), og formår at komme videre hele tiden.

Jeg synes jo på alle måder, at Huckle hører til hos Polly, så derfor er det så trist, at han rejser hjem til USA, for at arbejde og hjælpe familien. Det tjener selvfølgelig et godt formål, men USA er bare så langt væk. Det giver ikke økonomisk tryghed, at ingen af dem har et job eller tjener penge, men det giver heller ingen tryghed og glæde, når man bor i hvert sit land. Og hvad er egenligt et godt liv? Det er ikke altid penge, det gør livet godt. Jeg mener, at kærligheden altid vil sejre.

Tænk at have en ven som Reuben, der er så rig, ja, at det faktisk er helt vildt. Så investerer han alle sine penge, taber alt, sælger alt (næsten), men så opfinder han bare noget nyt, og så er han helt vildt rig igen. Det er da for vildt, at have sådanne evner. Man må sige, at han er en fuldstændig modsætning til Polly og Huckle, og alligvel er de bedste venner.

Polly tager store og vigtige beslutninger under stormen, som viser, at hun er meget modig og omsorgsfuld. Tænk at hun tør gøre det, som hun gør. Man skal være modig for at se døden i øjnene, og det er Polly.

Sommer i det lille bageri på strandpromenaden af Jenny Colgan fra Cicero ♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Børneaktiviteter under coronatilstande