Den store veganske kogebog af Áine Carlin

De 7 dødssynder af Hans Petter Hougen, Bent Isager-Nielsen og Stine Bolther

På et forlagsbesøg hos Lindhardt & Ringhof hørte jeg Stine Bolther & Bent Isager-Nielsen fortælle om denne bog, som handler om efterforskningsarbejdet af danske og udenlandske kriminalsager. Den lød rigtig spændende og interessant, og handler om de 7 dødssynder hovmod, griskhed, begær, misundelse, fråseri, vrede og dovenskab, der får folk til at begå forbrydelser.

Bogen er en samtalebog mellem retsmediciner Hans Petter Hougen og politiefterforsker Bent Isager-Nielsen. Med udgangspunkt i de 7 dødssynder prøver de at forklare, hvad baggrunden kan være for at nogle mennesker begår grove forbrydelser.

Begge mænd har en lang og solid baggrund indenfor hver deres felt. De har begge arbejdet i udlandet, været chefer, arbejdet sammen på flere sager, og har kendskab til flere sager end de selv har været med på. De har oplevet og set noget af det værste man kan, og mener at ondskab findes i os alle.

Jeg kan godt lide, at bogen er skrevet i øjenhøjde. Den er underholdende, interessant og indsigtsfuld. Og det er da lidt at en kunst at kombinere det underholdende med så alvorligt et emne.

Og så er jeg vild med at Hans Petter og Bent, ved hver en dødssynd, spørger hinanden om fx., har du selv været voldelig? eller har du været grisk engang? osv. Så fortæller de åbent og ærligt hinanden (og alle os andre), hvad de har oplevet og hvordan. At de blotter sig sådan, gør bare bogen endnu bedre.

De fortæller også, hvordan det har været, at være en karrierebevidst far som har prioriteret jobbet frem for familien, og hvad det har betydet. Det har blandt andet kostet et par skilsmisser. Det roder de bod på i dag, ved at tilbringe mere tid med deres familier og især børnebørn. Hans Petter har købt årskort til Tivoli, og det er bestemt ikke for hans egen skyld, men for børnebørnenes, som han siger.

Er du til krimier, skal du selvfølgelig også læse denne bog.

De 7 dødssynder af Hans Petter Hougen, Bent Isager-Nielsen og Stine Bolther fra Lindhardt & Ringhof ♥♥♥♥♥

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den store veganske kogebog af Áine Carlin