Status quo uge 1

Pandestegt gratin med søde kartofler

Søde kartofler er gode til gratin. Hvis retten skal være let, simrer du dem blot med løg og timian, men hvis den skal være mere mættende, kommer du også cremefraiche og ost i – jeg fortrækker den mættende udgave, og det smager himmelsk!

mad

25 g smør

1 spsk olivenolie

1 stort løg, skåret i tynde både

500 g søde kartofler, skrællet og skåret i skiver

1 tsk timian

4 spsk cremefraiche

40 g cheddar ost, revet

havsalt og friskkværnet sort peber

Smelt smørret og varm olien op på en stor stegepande ved middel varme. Tilsæt løg og lad det stege, til det er blødt og begynder at tage farve – det tager 10 minutter.

Tilsæt søde kartofler og timian og krydr med salt og peber. Kom 1 dl. vand ved, bring det i kog, læg låg på og skru ned til lav varme. Lad det simre, til de søde kartofler er møre – det tager 20 minutter. Rør rundt nogle gange undervejs og tilsæt eventuelt lidt mere vand, hvis det er nødvendigt. Tag låget af og lad det simre et par minutter, så væden tykner.

Varm ovnens grill op. Krydr eventuelt de søde kartofler med salt og peber og fordel cremefraichen jævnt over dem. Drys med ost og grill retten et par minutter, til overfladen bobler. Server strakt.

/Janni

Følg mig på Bloglovin

Følg på Blogloyyyvin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status quo uge 1