Roadtrip - Skagen

Søde kartoffelfritter med dip, kikærter og grønt

Søde kartoffelfritter er blevet et hit hos os. De bliver ikke sprøde som almindelige pommes frites, men de smager virkeligt lækkert. De kan spises til alt slags dip, og i dag gik vi efter en hjemmerørt thousand island dressing.

Til 3 personer

Søde kartoffelfritter

750 gram søde kartofler

2 spsk. olivenolie

2 tsk. timian

1 tsk. salt

1/2 tsk. peber

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skrald de søde kartofler, og skær dem i pommes frittes størrelser.
  • Vend dem i olie, timian, salt og peber.
  • Hæld dem ud på en bageplade, og bag dem i ca. 25 minutter.

img_0593

Kikærter

1 dåse kikærter

1 spsk. olivenolie

2 tsk. paprika

1 tsk. spidskommen

1/2 tsk. chilipulver

1/2 tsk. karry

  • Dræn kikærterne for vand og skyl dem.
  • Bland alle ingredienserne godt på en pande.
  • Lad dem simre på mellemvarme i 15 minutter.
  • Vend dem indimellem, så de bliver gyldne på alle sider.

Thousand island dressing

2,5 dl creme fraiche dressing

1 spsk. citronsaft

1/2 tsk. salt

1 knivspids peber

2 spsk. ketchup

  • Rør alle ingredienserne godt sammen, og dressingen er klar til servering.

img_0597

Ekstra tilbehør er vandmelon, agurkestænger og gulerodsstænger.

Sensemodellen

Håndfuld 1 + 2 – Sød kartoffel, agurk, gulerod & vandmelon

Håndfuld 3 – Kikærter

Håndfuld 4 –

Fedt – Olivenolie & creme fraiche 9%

Mælkeprodukt –

Smagsforstærkere: Spidskommen, salt, peber, timian, paprika, karry, chilipulver, ketchup og limesaft

/Janni

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Roadtrip - Skagen