Søde kartoffelfritter med dip, kikærter og grønt
Søde kartoffelfritter er blevet et hit hos os. De bliver ikke sprøde som almindelige pommes frites, men de smager virkeligt lækkert. De kan spises til alt slags dip, og i dag gik vi efter en hjemmerørt thousand island dressing.
Til 3 personer
Søde kartoffelfritter
750 gram søde kartofler
2 spsk. olivenolie
2 tsk. timian
1 tsk. salt
1/2 tsk. peber
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skrald de søde kartofler, og skær dem i pommes frittes størrelser.
- Vend dem i olie, timian, salt og peber.
- Hæld dem ud på en bageplade, og bag dem i ca. 25 minutter.
Kikærter
1 dåse kikærter
1 spsk. olivenolie
2 tsk. paprika
1 tsk. spidskommen
1/2 tsk. chilipulver
1/2 tsk. karry
- Dræn kikærterne for vand og skyl dem.
- Bland alle ingredienserne godt på en pande.
- Lad dem simre på mellemvarme i 15 minutter.
- Vend dem indimellem, så de bliver gyldne på alle sider.
Thousand island dressing
2,5 dl creme fraiche dressing
1 spsk. citronsaft
1/2 tsk. salt
1 knivspids peber
2 spsk. ketchup
- Rør alle ingredienserne godt sammen, og dressingen er klar til servering.
Ekstra tilbehør er vandmelon, agurkestænger og gulerodsstænger.
Sensemodellen
Håndfuld 1 + 2 – Sød kartoffel, agurk, gulerod & vandmelon
Håndfuld 3 – Kikærter
Håndfuld 4 –
Fedt – Olivenolie & creme fraiche 9%
Mælkeprodukt –
Smagsforstærkere: Spidskommen, salt, peber, timian, paprika, karry, chilipulver, ketchup og limesaft
/Janni
Ingen kommentarer endnu