Æggekage med bagte søde kartofler
Denne æggekage er et godt bud på en mættende hovedret, og så komplementerer de forskellige ingredienser tilmed hinanden fantastisk. Retten tilfredsstiller både øjet og maven.
Opskriften er til 3 personer
5 æg
2 æggehvider
1/2 tsk. salt
1 knivspids peber
1 løg
3 tomater
1 avocado
Citroensaft
1 stk. olivenolie
Ca. 200 g ovnbagte søde kartofler
Timian
Peber
Skræl de søde kartofler, og skær dem i ca. en centimeter tykke skiver. Pensl med olivenolie og bages i ovnen ved 200 grader i en time.
Pisk æg og æggehvide, salt og peber. Skær løg i tynde ringe. Skær tomat og avocado i skiver, og hæld citronsaft over avocadoen. Hæld først olivenolie på panden, og derefter halvdelen af æggemassen. Fordel løgringene i massen, og læg de søde kartofler på. Til sidst hældes resten af æggemassen over. Slut af med tomatskiver. Bag æggekagen færdig i ovnen i 10 til 15 minutter. Pynt til sidst med avocado, og drys med peber og timian.
Sensemodellen
Håndfuld 1 + 2 – Søde kartofler, tomat og løg
Håndfuld 3 – Æg og æggehvide
Håndfuld 4 – Er ikke et must, og i denne ret, er der ingen kulhydrater
Fedt: Olivenolie og avocado
/Janni
Følg mig på Bloglovin
Ingen kommentarer endnu