Sort Daggry / Sort Morgen

Sunde snacks til rejsen

Vinterferien er over os, og vi rejser på charterferie til sydens sol. Den lange tur byder næsten altid på det ene usunde måltid efter det andet. Man har altid mulighed for at køber burger, pommes frites, is, sodavand, slik og kager, mens det sunde alternativ er noget mere umuligt at få fat i. Når man så ankommer til rejsemålet, er man træt, uoplagt, har en oppustet mave, og trænger til at få børstet tænder.

abe

Denne gang har vi fyldt tasken med sunde snacks. Økologiske mandler, peanuts, økologisk cashew mix, økologiske frugtstænger og lækre proteinbarer. Ungerne jubler lige så meget over de sunde snacks, som de plejer at gøre over det usunde alternativ.

Sunde snacks 2

Cashewnødder indeholder en stor mængde jern. De er rigtig gode, hvis man døjer med lav blodprocent. De er rige på zink, der giver smuk hud og glansfuldt hår. God kilde til jern, kalium, magnesium og zink.

Mandler indeholder store mængder monoumættede fedtsyrer, som modvirker mavefedt. De bugner af kostfibre og protein, hvilket giver en god mæthedsfornemmelse. Indeholder E-vitamin, som er en stærk antioxidant, der bl.a. forebygger hjerte-kar-sygdomme og kræft. Det høje indhold af monoumættede fedtsyrer virker kolesterolsænkende. God kilde til E-vitamin, B6-vitamin, magnesium og jern.

Peanuts er botanisk set ikke nødder, men bælgfrugter. De har et lavt glykæmisk indeks, så kulhydraterne optages langsomt i kroppen. Så svinger blodsukkeret ikke, hvorfor peanuts mætter godt. Saltede peanuts kan dog presse blodtrykket op. Resveratrolet i peanuts der også findes i rødvin, beskytter mod hjertesygdomme og aldring.

Frugtstængerne er ikke tilsat sukker, og et godt alternativ i stedet for slik.

Trænger sulten sig på undervej, indeholder Proteinbaren kun 211 kalorier, og så mætter den i lang tid.

Sidst men ikke mindst og vigtigst af alt vand, vand og atter vand.

/Janni

Følg mig på Bloglovin

Følg på Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sort Daggry / Sort Morgen